Tema će biti zidni oslici iz 19. stoljeća

Ovog vikenda svi na kreativne radionice za djecu i odrasle u Veliki Tabor 

Objavljeno: 26.01.2023. VH

Tradicionalne velikotaborske radionice namijenjene djeci i odraslima, ove su godine na rasporedu 28. i 29. siječnja, a kao inspiracija za njih, poslužili su dekorativni oslici iz prve polovice 19. stoljeća kojima je ukrašeno nekoliko prostorija na prvome katu Velikog Tabora. 

Zidne slike karakterizira niz crvenih, sivih i oker vertikalnih ploha unutar kojih su prostoručno naslikani biljni i vitičasti motivi.

Upravo te motive sudionici radionice će naučiti, starinskim načinom, uz pomoć “indiga“, prenijeti na akvarel papir, a potom ih oslikati bojama kakve su i na zidovima. Od dobivenih sličica, svatko će moći izraditi svoj ukrasni magnet ili magnetni označivač stranica knjige.

Prije slikanja i izrade predmeta, svi koji dođu na početak radionice u 11 ili u 14 sati moći će, uz vodstvo muzejske pedagoginje i autorice radionice, Kristine Pavlović, pogledati zidne oslike in situ, na mjestu gdje se nalaze.

Ulaz u muzej se naplaćuje, dok su radionice, koje će se odvijati u terminu od 11 do 12, te od 14 do 15 sati oba navedena dana, besplatne.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba