Zbog niza propusta svog je zaposlenika odveo u smrt

Dao radniku (69) ljestve bez gumene zaštite. Pao je i umro, DORH pokrenuo istragu

Objavljeno: 26.01.2023. zagorjeinternational

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu donijelo je rješenje o provođenju istrage nad 44-godišnjakom i trgovačkim društvom zbog osnovane sumnje na teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Kako navodi DORH, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 21. ožujka 2022. godine u Čakovcu, ˝kao odgovorna osoba okrivljenog trgovačkog društva za provođenje mjera zaštite na radu, postupio protivno propisima o zaštiti na radu, odnosno da je prilikom obavljanja poslova obnove fasade obiteljske kuće, dao 69-godišnjem zaposleniku društva da koristi aluminijske ljestve koje su bile neispravne i nisu smjele biti u uporabi jer na završecima nisu imale gume za sprječavanje proklizavanja˝.

Osnovano se sumnja i da nije osigurao da 69-godišnjak koristi zaštitnu građevinsku kacigu ni zaštitni pojas radeći na visini većoj od tri metra pa je, uslijed tih propusta, prilikom silaska sa skele, zaposlenik pao s ljestava na tlo i pritom zadobio teške ozljede glave i trupa, od kojih je preminuo idućeg dana u bolnici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba