Ovog petka u Pregradi, Zaboku, Krapini, Radoboju…

Godišnja manifestacija ‘Noć muzeja’ stiže i u Zagorje – evo na koje lokacije i što vas sve očekuje

Objavljeno: 25.01.2023. VH

Godišnja manifestacija ‘Noć muzeja’ tijekom koje se ne naplaćuje ulaz u većinu muzeja u Hrvatskoj, održat će se i u nekoliko muzeja u Zagorju. Ove će se godine manifestacija održati u petak 27. siječnja, a mi donosimo što ćete toga dana diljem Zagorja imati prilike posjetiti.

U Pregradi će se ova manifestacija održati na nekoliko lokacija. U galerijskom prostoru Muzeja grada Pregrade će se u 18 sati otvoriti izložba akademske slikarice Maje Vukine Bogović pod nazivom ‘4 elementa’, a u Gradskoj knjižnici će se od 18 do 22 sata održavati ‘Večer društvenih igara’. Također, bogat program bit će upotpunjen i koncertom u 20 sati kada će u galeriji Muzeja nastupiti ‘Duo Poco Pio’, Gordana Tomašić Šragalj i Biserka Krčelić.

Nadalje, ‘Noć muzeja’ stiže i u Radoboj, odnosno Muzej ‘Radboa’, pa će se tako u petak, s početkom u 17 sati održati predavanje ‘Veze rudnika i povijesti limene glazbe u Radoboju’, zatim u 17.30 slijedi nastup Puhačkog orkestra ‘Radboa’, u 17.45 sati će se u ‘Hiži vinove loze’ otvoriti izložba pod nazivom ‘Rudarstvo i fosilna grada Radoboja’, a bogat program se nastavlja u 18 sati kada je planirana radionica za djecu na kojoj će učiti praviti štrukle. Radionica će se prigodno održati u ‘Hiži štrukli’. Također, u petak će, od 9 do 23 sata, svim posjetiteljima Muzeja ‘Radboa’ ulaz i razgled muzejskog postava biti besplatan, a besplatan će biti i ulaz u ‘Hižu zagorskih štrukli’. 

U Zaboku će se, u Gradskoj galeriji, u petak u 13 sati otvoriti izložba pod nazivom ‘Tradicijske igre i igračke u likovnom stvaralaštvu djece i mladih’. Izložbi će prethoditi likovna radionica ‘Optička igra’, a potom i panel-diskusija ‘Škola i muzeji (galerije) – sukreatori u procesu očuvanja materijalne i nematerijalne baštine u kontekstu razvoja kulturno-kreativnih industrija i gospodarskog napretka regije’. Program su zajednički osmislili Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i Pučko otvoreno učilište Zabok, a izložba će za posjetitelje ostati otvorena do 23. veljače. 

Program povodom ‘Noći muzeja’ isplaniran je i u Galeriji grada Krapine. Naime, u Galeriji će se u petak održati likovna radionica ‘Motivi artefakata iz arheološke zbirke Starog grada Krapine uz 830-tu obljetnicu prvog pisanog spominjanja Krapine, a radionicu će voditi poznata zagorska umjetnica Mirjana Drempetić Hanžić. Radionica počinje u 18 sati, a zbog ograničenog broja mjesta, iz Galerije obavještavaju da se prijave vrše putem e-maila [email protected] ili na telefon 049/370-810.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba