Na zagorskim cestama policija tijekom vikenda zabilježila osam prometnih nesreća

U Velikoj Petrovagorskoj nesreću skrivio vozač (28) s 2,17 promila, prijeti mu kazna od 1320 eura

Objavljeno: 23.01.2023. AB

Na zagorskim prometnicama policija je tijekom vikenda zabilježila osam prometnih nesreća, od kojih se najteža zbog neprilagođene brzine dogodila u Dubrovčanu. U njoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede. 
Sedam nesreća bilo je s materijalnom štetom, a dogodile su se u Stubičkoj Slatini na DC1, zbog nedržanja potrebitog razmaka između vozila, u Risvici zbog oduzimanja prednosti prolaska, zatim u Velikom Bukovcu i Stubičkim Toplicama uslijed nepropisne radnje vozilom, u Donjoj Stubici i Zlatar Bistrici zbog nepropisne vožnje unatrag te u Velikoj Petrovagorskoj uslijed neprilagođene brzine, a vozač koji je skrivio tu prometnu nesreću upravljao je vozilom s 2,17 promila alkohola u organizmu.

Upravo je to najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu ovog vikenda, a utvrđena je u nedjelju oko 4 sata ujutro, kod 28-godišnjaka koji je skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Protiv njega, zbog počinjenih prekršaja, slijedi podnošenje optužnog prijedloga, a predložena novčana kazna je 1320 eura te zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba