Tragedija potresla Sloveniju

U Termama Ptuj utopio se dječak

Objavljeno: 23.01.2023. zagorjeinternational

U jednim od poznatijih slovenskih toplica, Termama Ptuj na jednom od bazena u nedjelju oko podneva utopio se dječak, pišu Novice. Spasioci su primijetili da je dijete staro oko sedam godina potonulo ispod površine vode pa su ga brzo izvukli i pokušali reanimirati do dolaska hitne pomoći.

Oživljavanje je trajalo oko pola sata te je dječak nakratko stabiliziran i kolima hitne pomoći prevezen u bolnicu, no unatoč naporima liječnika, preminuo je, izvijestila je mariborska policija.

Terme Ptuj sinoć su se oglasile i izrazile veliko žaljenje zbog nesreće, kao i sućut obitelji stradalog dječaka. Priopćili su da su nadležnim službama predali svu dokumentaciju, između ostalog i uvjerenje o osposobljenosti spasioca na bazenima za reanimaciju te uvjerenja o edukaciji svih djelatnika na bazenima.

Policiji je predana i dokumentacija o tehničkom pregledu kojim je jasno utvrđeno da je kupalište tehnički bilo bez ikakvih problema. Terme Ptuj su navele i da raspolažu najvišim sigurnosnim standardom kvalitete i sigurnosti – ISO 9001, u sklopu kojeg provode i mjere sigurnosti kupača kao i konstantno usavršavanje spašavatelja na bazenima. Slučajem se bavi policija koja ga zasad vodi kao sumnju na uzrokovanje smrti iz nehaja, a obaviješteni su i zamjenica nadležnog državnog odvjetnika te istražni sudac, kao i Inspektorat za prevenciju prirodnih i drugih nesreća.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba