Od 76 zabilježenih prekršaja tijekom vikenda, 17 vozača bilo je alkoholizirano

Jedan kroz Jezero Klanječko jurio skoro ‘stotku’, drugi u Klanjcu završio na triježnjenju u postaji

Objavljeno: 23.01.2023. AB

Na području koje sigurnosno pokriva PU krapinsko – zagorska, tijekom proteklog vikenda utvrđeno je ukupno 76 prometnih prekršaja. Od toga je bilo 17 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, devet prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, tri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje i 37 ostalih prekršaja u prometu.
Najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila tijekom provođenja nadzora utvrđena je u subotu oko 14 sati, u mjestu Jezero Klanječko od 97 km/h na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 50 km/h. Vlasniku vozila slijedi zahtjev za dostavu podataka o vozaču.
U Klanjcu pak su policijski službenici u nedjelju oko 2 sata u noći zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 36-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,51 promila. Vozaču je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola. Protiv njega će zbog počinjenog prekršaja biti podnijet optužni prijedlog po čl. 199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba