Preduvjet za velike investicije ispunjen!

Zavodu za prostorno uređenje dodjeljeno 336.230 eura za financiranje aktivnosti

Objavljeno: 22.01.2023. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorska županija ugovorom o sufinanciranju rada Zavoda za prostorno uređenje KZŽ dodjeljuje 336.230 eura za financiranje aktivnosti prema Programu rada i Financijskom planu Zavoda za 2023. godinu. Ugovor su potpisali krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i ravnateljica Zavoda Snježana Žigman.

– Upravljanje prostorom jedan je od osnovnih preduvjeta za planiranje i provedbu strateških projekata, bez obzira na to radi li se o županijskoj investiciji, investiciji od strane javnih poduzeća ili pak privatniku koji ulaže u nova postrojenja. Tako smo i u treću izmjenu i dopunu županijskog prostornog plana ušli upravo radi provođenja kapitalnih investicija koje nam slijede u predstojećem razdoblju – poručio je nakon potpisivanja Kolar te naglasio kako Zavod za prostorno uređenje redovito godišnje izradi tri, četiri prostorna plana za jedinice lokalne samouprave, s 50 posto sufinanciranja, te i na taj način daje doprinos razvoju zagorskih općina i gradova.

Ravnateljica Žigman zahvalila je Županiji što je i ove godine, osiguranjem potrebnih sredstava, omogućila obavljanje djelatnosti Zavoda te osigurala uvjete za ostvarenje pretpostavki za korištenje, zaštitu i upravljanje prostorom u skladu s razvojnim potrebama.

– To će se prije svega osiguravati izradom nove prostorno planske dokumentacije, ali i provedbom nadzora usklađenosti već izrađene dokumentacije te pravodobnim i kontinuiranim ažuriranjem informacijskog sustava prostornog uređenja. U okviru izrade ovakve dokumentacije treba istaknuti izradu III. izmjene i dopune Prostornog plana Županije, s obzirom da je ista pokrenuta s ciljem sveobuhvatnog ažuriranja i unaprjeđenja prostorno planskih postavki – za razliku od prethodnih dviju koje su bile ciljanog i ograničenog obima. Zbog velikog obima i karaktera predmetne izmjene i dopune županijskog prostornog plana, u okviru postupka će se provesti i strateška procjena njena utjecaja na okoliš, a koja će biti prva strateška procjena utjecaja na okoliš cjelovitog Prostornog plana Županije – naglasila je Žigman te dodala da dio osiguran sredstva predstavlja i potporu Županije izradi prostorno planske dokumentacije jedinica lokalne samouprave pa će tako Zavod biti angažiran i na izradi izmjene i dopune prostornih planova uređenja općina Jesenje, Novi Golubovec i Sveti Križ Začretje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba