Evo još jednog dokaza da ljubav ne poznaje granice

PO UZORU NA MANOLIĆA: Buzz Aldrin (93), drugi čovjek na Mjesecu, oženio se s 30 godina mlađom ženom

Objavljeno: 21.01.2023. zagorjeinternational

Ljubav doista ne poznaje granice. Dokazao je to drugi čovjek na Mjesecu, Buzz Aldrin (93). On je na svoj rođendan u petak oženio dugogodišnju djevojku, 30 godina mlađu Ancu Faur (63) u Los Angelesu, a romantičnu vijest podijelio je s pratiteljima na Twitteru.

– Osim što sam proslavio 93. rođendan u petak, ponosno mogu reći da smo na taj dan moja dugogodišnja ljubav Anca Faur i ja ušli u brak. To je bila mala ceremonija u Los Angelesu. Uzbuđeni smo poput tinejdžera – napisao je Buzz koji ulaskom u brak u 90-ima slijedi stope hrvatskog političara Josipa Manolića (103) koji se oženio u 97. godini, piše 24 sata.

No, nije ovo prvi Aldrinov brak. Tri puta se ženio, a jednaki broj puta se i rastajao. S Joanom Ann Archer u braku je bio 20 godina, od 1954. pa do 1974. Godinu dana kasnije, oženio je Beverly Van Zile, ali taj brak je potrajao svega tri godine.

S posljednjom suprugom, Lois Driggs Cannon bio je najdulje u braku od 1988. do 2012. godine. Ima dva sina, Andrewa i Jamesa te kćer Janice.

S Buzzom Aldrinom novinari 24 sata su razgovarali 2019. povodom 50. godišnjice slijetanja na Mjesec. Tada je rekao kako i dalje ne vjeruje da su on i ekipa Apolla 11 prvi ostavili tragove na mjesecu:

– Bilo je to uzbudljiv period. Radili smo naporno, ne samo mi, cijeli tim ljudi, svi inženjeri, svi zaposleni, cijela nacija. Svi smo željeli da ta misija uspije. Bio sam izuzetno uzbuđen, pogotovo kod odbrojavanja, ali opet postoji i neka doza drame. Bilo nam je drago što je sve prošlo u redu i što nismo morali opet prolaziti kroz odbrojavanje. Konačno smo bili na putu. Samo lansiranje prošlo je iznenađujuće glatko, ništa neočekivano se nije dogodilo. Mi zapravo nismo znali kada smo se odvojili od tla. To su nam jedino pokazivali naši mjerni instrumenti. Na njima smo mogli vidjeti koliko brzo se penjemo i kako se naša visina mijenja, ali bilo nam je udobno u sjedalima. Sjećam se da smo gledali jedni u druge i da smo se putem komunikacije pitali što je iduće.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba