Rezervirajte petak i uživajte u odličnom programu

Noć muzeja ’23. u Muzeju grada Pregrade

Objavljeno: 21.01.2023. zagorjeinternational

I ove godine Muzej grada Pregrade obilježit će Noć muzeja, najveću nacionalnu muzejsku manifestaciju, koju već 18. put organizira Hrvatsko muzejsko društvo. Muzej grada Pregrade Zlatko Dragutin Tudjina uključuje se u manifestaciju organizacijom niza zanimljivih događanja, 27. siječnja, a tema ovogodišnje manifestacije glasi ‘Muzeji su važni!’.

Muzej grada Pregrade sudjeluje u manifestaciji Noć muzeja od 2010. godine, a dosad je u Pregradi u sklopu manifestacije organiziran niz različitih kulturnih događanja, od otvorenja izložbi, koncerata, sajmova, kvizova, predavanja, demonstracija i raznih gostovanja.

Ove godine program Noći muzeja ’23. u Pregradi započinje u 18 sati u galeriji muzeja gdje će biti otvorena izložba slika pod nazivom ‘4 elementa’ akademske umjetnice Maje Vukine Bogović. Izložba se sastoji od slika nastalih u 2022. godini, izrađenih u tehnici akrila i krede na papiru. U glazbenom dijelu programa nastupit će učenice Glazbene škole Pregrada.

U 20 sati posjetitelje očekuje koncert za flautu i harfu kojeg će izvesti “Duo Poco Piu”, akademske glazbenice Gorana Tomašić Šragalj na flauti i Biserka Krčelić na harfi. Duo će izvesti popularne skladbe iz razdoblja renesanse, baroka i klasike te zabavne skladbe latino ritmova.

Tijekom trajanja ovogodišnje manifestacije, od 18 do 22 sata, svi zainteresirani posjetitelji moći će se zabaviti uz društvene igre u čitaoničkom prostoru Gradske knjižnice Pregrada.

Posjet zbirkama stalnog postava (Numizmatičkoj zbirci, Zbirci rudarstva i geologije i Ljekarničkoj zbirci Thierry), kao i ulaz na sva događanja u sklopu manifestacije besplatan je za sve posjetitelje. Sve detaljnije informacije možete pronaći na web platformi www.noc-muzeja.hr.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter