PRESTRAŠNO ISKUSTVO: Međimurka podijelila grozno iskustvo iz Županijske bolnice Čakovec

˝Prema majci su se ponašali kao prema inventaru, a mrtvu pacijenticu hranili su sondom i davali joj infuziju˝

Objavljeno: 21.01.2023. zagorjeinternational

Ana Novak iz Pribislavca na svojem je Facebook profilu objavila kako je njezina majka za vrijeme boravka na Odjelu gastroenterologije u Županijskoj bolnici Čakovec doživjela, najblaže rečeno, jako neugodno iskustvo.

Njezinu priču prenosimo u cijelosti:

˝Odjel gastroenterologije boluje od najteže i najsmrtonosnije dijagnoze, koja će ubiti sve pacijente prije nego li njihove primarne bolesti. Napravili su da se moja majka na odjelu nije mogla osjećati niti kao go*no, niti kao smeće, već nešto ispod nule.

Da nije potrebna biti na ovome svijetu, jer je beskorisna i nikome ne treba. Učiniti da pacijent dobije suicidne misli to je za svaku osudu i svima vama koji ste sudjelovali u ovome hororu želim iskreno da vas jednog dana liječe i o vama skrbe takvi zdravstveni djelatnici i da dobijete takvu zdravstvenu skrb kao sto je moja mama, i jedino tada ćete spoznati na vlastitoj koži koliko duboko ste uništili mamino dostojanstvo i pravo na život i osnovne životne potrebe. Tek tada shvatiti ćete težinu mojih riječi i svega onoga što sam usmenim pritužbama željela reći.

Odjel gastroenterologija – šaka jadnika i vjerujte odgovarat ćete mi svi vi koji ste sudjelovali i jednim djelom bili priča tog horora. Do zadnjeg atoma svog bića borit ću se za svoju mamu, jer sve što imam i jesam dugujem njoj, a kao što ste se vi sprdali s mene na informacijama tako ću se ja sada sprdati s vas!! Živa katastrofa!

Prokletnici! Odgovarat ćete jednog dana i pred Bogom, a sada pred cijelom državom!

To su propusti tolikih razmjera da mi je nemoguće vise to izbrisati iz glave, srce mi je puklo na tisuću komada kada sam vidjela svoju majku kako izgleda, da je postala veći invalid nego što je, nakon samo tri dana boravka na dotičnom odjelu. Na dan hospitalizacije molila sam je da ostane u bolnici jer ćete joj pomoći, a za tri dana tražila sam načine kako da je izbavim van iz ovog napaćenog, smrtonosnog, luđačkog odjela!

Da ima u tim ljudima imalo empatije i ljudskosti i da se prema pacijentima ne ponašaju kao prema inventaru, tog kobnog ponedjeljka, dotična medicinska sestra uvidjela bi da je mamina cimerica bila mrtva a ona ju je hranila sondom i davala joj infuziju. Ja sam ta koja sam med. sestri rekla da ova gđa ne diše, jer sam se igrom slučaja našla u sobi. Žalosno. Ne znam čega ima više u meni tuge, jada ili bijesa!

Uzalud im sve titule ovog svijeta ako nemaju onu jednu pravu i najvažniju a to je u prvom redu biti čovjek. Ne znam dali su se na medicinskom fakultetu učili kako se ne bi smjeli i kako se ne treba ponašati prema pacijentima, ili su ih to možda učili? Dali znaju sto je Hipokratova zakletva?

Vjerujte nema veće sile između majke i kćeri! Ne silite se da ste jači! Zahvalna sam i ponosna na sebe i svoju majku, jer je cijeli svoj život žrtvovala sebe za mene da bi ja izrasla u jednu pametnu, poštenu djevojku i usadila u mene prave životne vrijednosti, a to su empatija i ljudskost, kojim vrlinama se tek mali broj ljudi može istinski ponositi u ovom slučaju govorim o ljudima koji rade na odjelu gastroenterologije.

Ne podcjenjujem ničije radno mjesto, ali nitko BAŠ NITKO, nema prava, ni čistačica, ni bolničarka, ni doktorica, ni medicinska sestra/tehničar gaziti pacijente i prema njima ponašati se na način kakav ne zaslužuje niti jedno živo biće na ovome svijetu. Svi smo mi satkani od istoga, i svi smo ispod istog neba i vjerujte Bog sve vidi i ne naplaćuje svaki dan, ali vama besramnici jedni sa spomenutog odjela naplatit će duplo! I neka! Za drugo niste! Niste zaslužili ni mrvu poštovanja, jer istoga nemate! Fuj!

P.S. Ispričavam se onoj manjini na odjelu koji tamo svoj posao rade predano i bez ijedne primjedbe, tek njih nekolicina, no oni će se pronaći u objavi!!

PODIJELITE MOLIM VAS, MORAJU ODGOVARATI i neka vide da nismo svi ovce, kao sto nam je usađeno u glavama i NE – ne trebamo samo klimati glavom pred njima, jer su oni netko! Nisu oni nitko, a daleko su oni od obrazovanih. Obrazovan je samo onaj tko ima obraza.

Nisu uništili jedan život! Uništena su tri života! Život mene, mog djeteta i moje mame!

Ovo je ona prije hospitalizacije, samostalno pokretna, a na duže staze uz pomoć guralice!

Nakon hospitalizacije, potpuno ovisna o 24 satnoj njezi i brigi! Horor!˝, napisala je Ana, a odgovor iz Županijske bolnice Čakovec još se čeka…

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba