Oni su ‘Ponos Hrvatske’

Trojica Makarana izgradila su novu kuću šesteročlanoj obitelji na Banovini 

Objavljeno: 20.01.2023. zagorjeinternational

Makarski poduzetnici Mijo Pašalić, Josko Šarić Škaro i Jovica Šegan, pokrenuli su inicijativu “Makarska rivijera i prijatelji – Srcem za Petrinju” u sklopu koje su šesteročlanoj obitelji Božidara Boltužića iz Jabukovca kod Petrinje obnovili kuću, a za što su dobili i priznanje ‘Ponos Hrvatske’, piše HRT

Dom obitelji Boltužić je uništen u razornom potresu, a kako se za HRT prisjetio Božidar Boltužić, trojac iz Makarske je upoznao prilikom obilaska statičara. Tada su mu obećali da će njegovoj obitelji pomoći obnoviti kuću. 

Obiteljska je dvokatnica bila potpuno neupotrebljiva, pa su se drugog dana Nove godine, 2021., Josko i Jovica odmah zaputili u Petrinju.

– Prikupljali smo dokumentaciju i kad smo imali sve po zakonu o građenju, napravili smo rušenje postojećeg objekta. Ono što je važno istaknuti, htjeli smo da objekt bude u postojećim gabaritima kakvog je obitelj imala i prije, ne napraviti manji objekt – rekao je za HRT Jovica Šegan. 

Nova je kuća veličine 230 kvadrata koštala oko 1,4 milijuna kuna, a inicijativi trojice Makarana se pridružilo još njih čak 75. 

– To su sve prijatelji, da nije bilo njih, taj objekt ne bi bio napravljen – dodao je Makaranin. 

Pašalić je na kraju dodao da su ponosni na to kako je akcija počela i koliko su ljudi okupili oko sebe.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba