Varaždinske Toplice postaju lider u ponudi kuća za odmor

BROJ NOĆENJA SKOČIO ZA 74 POSTO: “Želim da naši gosti vide da grad ima dobru vibraciju, da ima dušu i da se gosti s veseljem vraćaju”

Objavljeno: 19.01.2023. zagorjeinternational

Grad Varaždinske Toplice u protekloj godini, u odnosu na 2021., zabilježio veliki porast noćenja u privatnom smještaju, odnosno u kućama za odmor, a to je ujedno i dio strategije Grada čiji je cilj sam grad i destinaciju, osim kao nacionalno središte lječilišnog turizma, promovirati i kao važnu turističku destinaciju hrvatskog kontinentalnog turizma.

S ciljem unaprjeđenja ponude u privatnom smještaju, u utorak je održan zajednički sastanak privatnih iznajmljivača s područja grada, gradonačelnice Dragice Ratković, direktorice TZ Grada Varaždinskih Toplica Lane Husnjak te voditeljice projekta “Kuće za odmor s pričom” Branke Tropp.

Jedna od glavnih destinacija 

Ratković je poručila okupljenim privatnim iznajmljivačima da će uvijek imati pouzdanog partnera  u Gradu Varaždinske Toplice te ponovila kako je cilj gradske uprave u ovom mandatu mijenjati percepciju Varaždinskih Toplica, odnosno pozicionirati grad i njegovu okolicu kao jednu od glavnih destinacija kada je u pitanju kontinentalni turizam. 

– Svi mi negdje putujemo i posjećujemo mnogo mjesta, ali u neka od njih rado se vraćamo. Želim da svi naši gosti vide da ovaj grad ima dobru vibraciju, da ima dušu i da se gosti s veseljem vraćaju u Varaždinske Toplice. Želimo mijenjati percepciju našeg grada čemu doprinose i brojne manifestacije gdje svatko može pronaći nešto za sebe. U ovom gradu stvara se pozitivna energija, a velika posjećenost praktički svake manifestacije potvrda je da smo na dobrom putu – poručila je Ratković te najavila da Grad priprema nove projekte čija će realizacija značiti i još kvalitetniju ponudu za sve posjetitelje. 

Kad se gledaju brojke za proteklu godinu, privatni iznajmljivači u Varaždinskim Toplicama mogu biti zadovoljni budući da se bilježi porast noćenja od 74 posto. 

– Na području Varaždinskih Toplica u prošloj je godini ostvareno ukupno 2384 noćenja u osam kuća za odmor. U odnosu na 2021. godinu i 1365 noćenja, porast je to od 74 posto s time da su se povećali kapaciteti kuća za odmor što je kvalitetan i pozitivan iskorak – kazala je voditeljica projekta “Kuće za odmor s pričom” Branka Tropp dodajući da, kada se uzmu podaci za cijelu županiju, u tom segmentu Varaždinske Toplice spadaju u sam vrh. 

Rezultat prema kojem su Varaždinske Toplice u županijskom vrhu dobiva još više na težini budući su podaci na razini cijele županije odlični. 

– Podaci za cijelu županiju su sjajni. Varaždinska županija je bolja nego ikad. Podaci za prošlu godinu govore da je bilo više od 200.000 noćenja što je bolji rezultat u odnosu na rekordnu 2019. godinu – izjavio je Goran Mališ, prvi čovjek Turističke zajednice Varaždinske županije u čijoj je organizaciji i održan sastanak. Dodao je kako se od ukupnog broja noćenja 10 posto odnosi na kuće za odmor.   

Još desetak kuća u planu 

Direktorica TZ Varaždinskih Toplica Lana Husnjak također je istaknula da su brojke za prošlu godinu i više nego odlične i da se očekuje daljnji rast u 2023. godini. Najavila je kako bi se ove godine u ponudi trebalo naći novih desetak kuća za odmor na području grada, što bi znatno poboljšalo ponudu u tom segmentu.

– Dio je to već ranije spomenute strategije koje će Varaždinske Toplice potvrditi kao vrhunsku destinaciju kontinentalnog turizma. U sklopu toga radimo na brojim manifestacijama. Prošla godina potvrdila je da ljudi rado dolaze u Varaždinske Toplice i na nama je da to povjerenje potvrdimo, ali i da budemo još bolji – zaključila je Husnjak.

Ono što se moglo čuti na sastanku od privatnih iznajmljivača je poboljšanje prometne infrastrukture s posebnim naglaskom na pješačke i biciklističke staze. Potrebna je i izrada interaktivnih karata i mapa koje bi novim gostima omogućile lakše snalaženje prilikom odmora. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba