Zlatarska gradonačelnica Auguštan-Pentek postaje kraljica društvenih mreža među političarima, najavio joj se i poznati TikToker

PRIVUKLA GA ŠTRUKLJIMA:˝Gradonačelnice, kad me možete pozvati na prijem? Molim vas, pozovite me!˝

Objavljeno: 18.01.2023. Marta Čaržavec

Zlatarska gradonačelnica i članica predsjedništva SDP-a, Jasenka Auguštan-Pentek, osim što se ističe po sposobnosti vođenja grada, ovih se dana istaknula kao kraljica društvenih mreža među političarima. Na jednoj od najpopularnijoj platformi današnjice, gradonačelnicu prati 1655 korisnika, a na svojim videima do sada je prikupila preko 23 tisuće likeova.

Štruklji

Naime, Auguštan-Pentek na TikToku dijeli svakodnevne situacije iz svog života, a prvi video koji je objavila snimka je u kojoj prezentira kako se razvlači tijesto za zagorske štruklje. U videu koji je pogledalo nevjerojatnih 2,2 milijuna ljudi, a prikupio je i gotovo 23 tisuće lajkova, 364 komentara, kojeg su korisnici 1517 dodali u kategoriju ‘Favorites’ i 1024 puta ga proslijedili dalje, ubacila je tekst ˝Tko zna, zna… Nisam samo gradonačelnica˝.

Ubrzo je na video svojim videom odgovorio Sermed Maktouf, poznati TikToker iz Travnika koji se vodi motom kako nitko nije savršen, a glavna mu je misija da motivira ljude i djecu da žive bez kompleksa i prihvate se onakvima kakvi jesu. Maktouf je inače u TOP 60 TikTokera na Balkanu, a na svom profilu objavio je video ˝Apel za gradonačelnicu˝.

Degustacija

– Ovo je najbolja gradonačelnica koju sam ja vidio u svom životu. Ovo je gradonačelnica Zlatara. Gradonačelnice, kad me možete pozvati na prijem za taj najbolji stol koji sam vidio u svom životu da pričamo o kvalitetu tog stola, da ga ja degustiram? Molim vas pozovite me – govori Maktouf, a gradonačelnica je ubrzo odgovorila videom u čiji je opis napisala ˝Zaslužio si prijem u mom Zlataru˝.

– Ej, naravno! Dobrodošao si u grad Zlatar! Pokazat ćemo ti ljepote ovog kraja, a usput možeš probati i najbolje zagorske štruklje – rekla je Auguštan-Pentek u videu koji je objavila u utorak.

@jasenkaaugustanpentek

#stitch with @sermedmaktouf7 Zaslužio si prijem u mom Zlataru👍👏😁 #fyp #foryou #foryourpage

♬ original sound – Jasenka Auguštan-Pentek

Inače, nakon prvog videa objavila je i ˝Drugi dio izrade zagorskih štrukli˝ u kojem na tradicionalni način završava proces prije pečenja. Nas je pak zanimalo kako se cijela priča razvila, hoće li i kada Maktouf stići u Zlatar pa smo kontaktirali gradonačelnicu Auguštan-Pentek koja nam je otkrila kako slavni TikToker stiže već u proljeće.

Dolazak TikTokera

– Zagorje je najljepše u proljeće pa smo se dogovorili da tad stigne. Nasmijao me taj video i prihvatila sam izazov. Zašto da netko ne upozna Zagorje – ispričala nam je Auguštan-Pentek, a nismo mogli odoljeti da je ne pitamo kako se odlučila na pokretanje TikTok računa.

– Već sam za izbore 2013. rekla da je najveća kampanja na društvenim mrežama i da je to jako važno. Građani najviše informacija traže i dobivaju preko društvenih mreža. Volim komunicirati s njima i uvijek nađem vremena za to. Budući da su danas većinom svi orijentirani na TikTok mislim da je to dobar vid komunikacije s populacijom koja ih koristi, a na nagovor moje djece krenula sam objavljivati videe. TikTok je platforma na kojoj se objavljuju zanimljivosti, više iz privatnog života. Prvi video je baš taj na koji mi je Sermed odgovorio i koji je dosegao veliki broj korisnika koji su ga vidjeli, a koji su van Hrvatske. Slučajnost. Dosta komentara je iz Europe i raznih zemalja. Uglavnom, svakako je to platforma koja može podići prepoznatljivost Zlatara, da se čuje za taj grad – ispričala nam je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba