Tijekom vikenda posla je bilo i za vatrogasce

U požaru hale tvrtke u Jalšju šteta veća od 20.000 eura, u Globočecu 20-godišnjak imao sreće pri trovanju plinom – k sebi došao u OB Zabok

Objavljeno: 16.01.2023. AB

Policija je tijekom vikenda zabilježila i dva požara na građevinskim objektima u Jalšju i Proseniku, u kojima nema ozlijeđenih osoba te jedno trovanje plinom u Globočecu, pri čemu je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede. 
Kako doznajemo, do požara u Jalšju došlo je u petak ujutro, u hali tvrtke 51-godišnjaka, kada se vatra pri taljenju parafina u kotlu proširila na strojeve i instalacije. Požar su uspješno ugasili pripadnici ZJVP-a Zabok, a materijalna šteta procjenjuje se na više od 20.000 eura.
U Proseniku pak je došlo do požara sušare za meso u vlasništvu 67-godišnjaka. Vatra se tijekom noći proširila na drvenu krovnu konstrukciju, koja je izgorjela, kao i peć na drva te svo meso koje se sušilo. Požar su ugasili pripadnici  ZJVP-a Zabok i DVD-a Klanjec, a materijalna šteta iznosi oko 2000 eura. 
U Globočecu pak se 20-godišnjak otrovao plinom. Prema do sada prikupljenim informacijama, u kupaonici kuće, najvjerojatnije zbog neispravnog plinskog bojlera došlo je do trovanja 20-godišnjaka ugljičnim monoksidom. Hitno je prevezen u OB Zabok, gdje je ubrzo došao k sebi te je utvrđeno da nema posljedica trovanja, ali je zadržan na promatranju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba