Razgledati je možete do 21. siječnja

KRAPINA: Otvorena izložba 17. bjelovarskog salona fotografije “Šuma okom šumara“

Objavljeno: 12.01.2023. zagorjeinternational

U Galeriji grada Krapine je u suorganizaciji POU Krapina, Galerije grada Krapine i HŠD Ogranak Zagreb, u utorak otvorena izložba fotografija 17. bjelovarskog salona fotografije “Šuma okom šumara“ koji je održan u Bjelovaru u lipnju 2022. u organizaciji HŠD Ogranak Bjelovar. 

U Krapini se izložba fotografija s bjelovarskog salona fotografije već tradicionalno održava u siječnju te njome započinje i nova izložbena sezona Galerije koja ove godine obilježava i 30-tu godišnjicu djelovanja.

Na 17. bjelovarski salon fotografije “Šuma okom šumara“ prijavilo se 26 autora – tri iz Mađarske, jedan iz Slovenije i 22 domaća autora s 271 fotografijom od čega su 194 pojedinačne fotografije i 16 serija sa 77 fotografija. 

Ocjenjivački sud pregledao je pristigle fotografije, predložio za nagrađivanje i odabrao za izlaganje 215 fotografija i to 15 serija sa 63 fotografije te 152 pojedinačne fotografije od svih 26 autora.

Na izložbi se, među ostalima, mogu vidjeti i fotografije Krapinčanke Marije Hlebec koja je u okviru 17. bjelovarskog salona fotografije imala i samostalnu izložbu. Uz fotografiju, Hlebec je zaljubljenica u poeziju, pa je svečano otvorenje izložbe obogatila čitanjem dviju pjesama iz svoje zbirke “Pođi u šumu, zagrli stablo“. 

Prisutne su na otvorenju izložbe pozdravile ravnateljica POU Krapina Grozdana Pavlović i članica Upravnog odbora HŠD Ogranak Zagreb, Jolanda Vincelj. O izložbi je govorila kustosica Galerije Vesna Kunštek, a otvorio ju je predsjednik krapinskog Gradskog vijeća Mladen Gregurović.

Izložba ostaje otvorena do 21. siječnja, a može se razgledati radnim danom Galerije od utorka do subote od 10 do 13 sati. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba