Održano je prednatjecanje za Miss Universe i national costume show

DVA DANA DO FINALA MISS UNIVERSE: Naša Arijana zablistala na pozornici, pogledajte video

Objavljeno: 12.01.2023. zagorjeinternational

Održano je prednatjecanje za Miss Universe i national costume show, za dva dana slijedi veliko finale, a 84 djevojke iz svih krajeva svijeta u New Orleansu pokušale su izboriti svoje mjesto u Top15, a naša je Arijana nastupila u rozoj elegantnoj haljini Sherri Hill haljini i nakitu draguljarnice Dodić!

Preliminarno natjecanje je ujedno i najvažniji dio izbora za Miss Universe jer je to ulaznica za polufinale odnosno TOP 15. Ove godine se prema novom formatu natjecanja bira Top16 jer će jedna od zemalja ući putem internet glasovanja, Miss fotogeničnosti, Miss kolegijalnosti, a dodijeliti će se i nagrade za najbolju kandidatkinju u kupaćem kostimu i večernjoj haljini. 

– Prednatjecanje uključuje desetominutni razgovor sa članovima žirija na kojem se se sa svakom od djevojaka razgovara o brojnim, aktualnim svjetskim temama i tijekom kojeg se vidi koliko su ove lijepe i pametne žene upućene u svjetsku problematiku. Tu nije zanemariva činjenica utjecaja pojedinih kandidatkinja na probleme kojima su okupirane u zemljama iz kojih dolaze te koliko zapravo imaju utjecaja na promjene u društvu koristeći svoje društvene mreže kao platforme i radeći sa raznim organizacijama. Ove inteligentne mlade žene uzor su mladima po mnogočemu , a u svojim zemljama su i glasnogovornice društveno-korisnih projekata. Osim samog intervjua preliminarno natjecanje podrazumijeva i predstavljanje u kupaćim kostimima kako bi se stavio naglasak na zdravlje tijela te ocjenjivanje u večernjim haljinama radi elegancije, profinjenosti i samopouzdanja – pojašnjava nam Ivana Delač, direktorica odnosa s javnošću direkcije Miss Universe Hrvatske. 

Tko će postati nova Miss Universe?

– Ako to pitate predsjednicu Miss Universe Organisation gospođu Paulu Shugart odgovoriti će vam da će to biti žena čiji se glas za ono što se zalaže , daleko čuje – kaže Ivana.

Žiri koji će izabrati novu Miss Universe kroz preliminarno natjecanje i finale čine uspješne žene: Big Freedia, Olivia Quido, Emily Austin, Ximena Navarrete, Sweta Patel, Mara Martin, Olivia Jordan, Myrka Dellanos, Wendy Fitzwilliam, Kathleen Ventrella.

Još su samo dva dana preostala do trenutka kada ćemo znati tko je nova Miss Universe. Do tada će se svaka od finalistica pokušati maksimalno koncentrirati na ono što ih očekuje u finalu.

U Arijaninom ormaru izabrane su Bariba haljine koje su joj dio svakodnevnog večernjeg i dnevnog stylinga, ali i nacionalna haljina kojom je predstavljala ljepote Zagorja i Bajku na dlanu. Upravo je s nacionalnim kostimom dizajniranom od strane Mine Petre, koji je ručni oslikala Antonia Maričević, sudjelovala na i na upravo održanoj paradi nacionalnih kostima noseći i tradicijski nakit, zlatna licitarska srca zlatarnice Vrančić iz Zaboka.

Kroz program 71.izbora za Miss Universe više desetaka milijuna gledatelja diljem svijeta voditi  će Jeannie Mai i nekadašnja Miss Universe Olivia Culpo , a iz backstagea će se javljati bivša Miss Universe  Catriona Gray te Zuri Hall.

Produkcija ovogodišnjeg izbora za Miss Universe košta 300 milijuna bahta (8,3 milijuna eura) dok je kruna vrijedna 5,1 milijuna eura.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba