Modri broj 12

BOČKAJ: Zbogom tulumarenju, dosta je bilo mladenačkih gluposti, želim zamijeniti Oršića

Objavljeno: 12.01.2023. zagorjeinternational

Dinamo je transferom ponajboljeg pojedinca Mislava Oršića u Southampton oslobodio poziciju na lijevom krilu, za koju će se boriti nekoliko igrača maksimirskog kluba. Modri imaju čak pet krilnih napadača željnih dolaska na Oršino mjesto u prvom sastavu – Darija Špikića, Luku Menala, Antonija Marina, mladog Gabriela Rukavinu, a ovdje je i Petar Bočkaj, iako prvenstveno igra na beku, piše Večernji.

Popularni Pero Bombardero u 19 je nastupa u tekućoj sezoni zabio četiri pogotka i pet puta asistirao, a dvaput je u HNL-u u jednoj utakmici upisao i gol i asistenciju, protiv Istre 1961 i Slaven Belupa. Modri broj 12 dotaknuo se u intervjuu za SN brojnih tema pa tako, između ostalog, želje da zamijeni Oršića, kao i svog privatnog života. 

– Mislav je sjajan igrač, ali mislim da nakon njegovog odlaska neće biti problema. Zašto tako mislim? Pa, zato jer vidim ovu našu momčad. Sjajno se radi, ima tu ogromne kvalitete, a na koncu momčad izbacuje pojedinca. Svaka čast Orši, zabijao je puno, zabijao je nemoguće, kad god je bilo gusto i kad je trebalo. Zaslužio je Premiership, svu sreću mu želim. Čuli smo se, mi smo si jako dobri. No, ponavljam, kad momčad radi kao naša, opet će se naći neki pojedinac koji će bušiti protivničke mreže. Staviti šlag na tortu – ispričao je pa dodao:

– Volio bih da sam to ja! Međutim, s obzirom na to kako smo dobri, možda neće samo jedan igrač iskočiti, nego više njih. Imamo momčadsku kvalitetu i možemo pokriti Oršićev izostanak. Bit ćemo dobri, jako dobri na proljeće.

Iako je 26-godišnji Bočkaj u prošlosti bio poznat i po događajima izvan terena. Ipak, ističe kako se smirio i danas više nije isti. 

– Živim skroz sportski. Rekao sam zbogom tulumarenju, zbogom alkoholu! Nisam popio kap alkohola od 1. siječnja prošle godine. Dosta je bilo mladenačkih gluposti. Prerastao sam to. Imam divnu obitelj, krasnu djecu, imam se za što boriti. Ne smijem nikad više priuštiti sebi i njima ono što sam radio kad sam bio mlađi. Posvećen sam osim obitelji samo nogometu. Nogomet mi je jedino bitan, želim napraviti nešto veliko – zaključio je. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba