UŽAS! Satima su čekali prijevoz

Rodila mrtvo dijete na trajektu jer su je iz splitske bolnice poslali natrag doma na Brač

Objavljeno: 11.01.2023. zagorjeinternational

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković objavila je potresnu priču obitelji s Brača koja je u utorak ostala bez bebe i cijelu dramu koja je uslijedila dok su čekali medicinski prijevoz.

Kako je navela, trudnica se oko 8 sati javila ginekologu u Supetru radi krvarenja, nakon čega su je uputili na Hitnu pomoć. Međutim, kako liječnici imaju ograničene resurse, pozvali su gliser hitne službe radi transporta u Split. 

– Jednom gliseru nije radio motor, dok na drugom zamjenskom, navodno nisu radili brisači te isti nije bio u mogućnosti prevesti pacijenticu u Split – piše Marković i nastavlja da je potom dignut helikopter i žena je tek nakon 11.30 sati prevezena u Split dok je isto vrijeme je njen suprug došao u bolnicu redovnom linijom trajektom.

Žena je izgubila plod u bolnici, gdje su joj kasnije dali lijekove za odbacivanje ploda i poslali je na Brač. 

No, zbog bolova se jutros ponovno javila u Hitnu i zajedno sa suprugom su je uputili na trajekt za Split u 6.30 sati. Žena je, navodi, sama sa suprugom porodila mrtvi plod u vozilu na trajektu.

– Svi skupa moramo inzistirati da se ovaj problem dugoročno riješi. Splitsko -dalmatinska županija odgovorna je za organizaciju primarne zdravstvene skrbi, hitan medicinski prijevoz, za to dobiva sredstva iz državnog proračuna RH te zahtijevamo da se napokon hitan prijevoz pacijenta do kopna riješi na adekvatan način. I to trajno- napominje Marković.

Cijeli status gradonačelnice Marković možete pročitati OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba