THE END: Evo detalja transfera

Dinamo ostaje bez najboljeg igrača: Oršić ide u Southampton

Objavljeno: 05.01.2023. zagorjeinternational

Burnley je prije godinu dana nudio osam milijuna eura za Mislava Oršića (30), a Dinamo je to odbio bez razmišljanja i ostavio svog najboljeg igrača. Ovaj put je žestoko zagrizao još jedan premierligaš Southampton, danima su pregovarali s ‘modrima’, pokušali ih smekšati naposljetku uspjeli.

Kako doznaje 24 sata, Mislav Oršić već je otputovao na liječnički pregled u Englesku i uskoro bi trebao postati novi igrač Southamptona. Odšteta bi trebala biti oko šest milijuna eura. 

Dinamo je napunio kasu s 25 milijuna eura od Lige prvaka pa može bez problema dovesti neko jače ime. Obzirom koliko znači za momčad, logika nalaže da takvog igrača ne puštaš ni pod razno. U posljednjih pet godina postao je najbolji igrač i legenda kluba, njegovim odlaskom nastat će velika praznina, no željeli su mu se odužiti za sve što je dao za ‘modre’ i pustiti ga da ostvari svoje snove.

Mislav Oršić je prošle godine odbio odlazak u Burnley, tih dana sklopio je džentlmenski dogovor s čelnicima Dinama kako mu sljedeći put nitko iz kluba neće raditi probleme ako na njegovu adresu stigne nova ponuda. A eto stigla je ona iz Southamptona koju nije htio odbiti.

Obzirom na godine, Oršiću je ovo bio i posljednji vlak za odlazak u Ligu petice. Igrat će protiv najboljih svjetskih klubova i najboljih svjetskih igrača, ali dvosjekli mač je činjenica da bi Southampton ove sezone mogao ispasti u Championship. Nakon 17 kola nalaze se na posljednjem mjestu s 12 bodova. Imaju tek tri pobjede, tri remija i 11 poraza. Od dominacije u igri i posjedu, na što je navikao na Maksimiru, morat će se prilagoditi ‘bunkeru’. Tamo će ga dočekati i jedno poznato ime, povremeni hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car.

Oršić je u Dinamo stigao u ljeto 2018. godine za milijun eura iz južnokorejskog Ulsana. Mnogi navijači su sa skepsom promatrali taj transfer, ali vrlo brzo je postao jedan od najboljih igrača ‘modrih’. U 210 utakmica zabio je 91 gol i 40 puta asistirao. Navijači žale, klub će ostati bez najboljeg igrača, ali obzirom na sve što je dao za ‘modre’, zaslužio je ovu šansu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba