U GRADITELJSKOJ ŠKOLI ČAKOVEC: Međimurska županija ponovno domaćin Zimske škole informatike

ŽUPAN POSAVEC: Jedna smo od najboljih IT regija u državi po rezultatima naših učenika, a ovo je samo prilika da steknu dodatna znanja i kompetencije

Objavljeno: 04.01.2023. zagorjeinternational

Međimurje je i ove godine domaćin Zimske škole informatike, edukativnog programa koji okuplja najbolje mlade informatičare iz cijele zemlje. Zimska škola informatike trajat će do 8. siječnja u Graditeljskoj školi Čakovec, a oko 70 sudionika iz cijele Hrvatske sudjelovat će na tečajevima i radionicama te se pripremati za informatička natjecanja. Predavanja i radionice održavaju stručni suradnici Hrvatskog saveza informatičara, uspješni mladi informatičari i nositelji olimpijskih informatičkih medalja.

Zbog iznimnih rezultata

Organizator 28. Zimske škole informatike je Hrvatski savez informatičara u suradnji s udrugama “Mladi informatički stručnjaci” i “Međimurski informatički klub”, a kako je rekao potpredsjednik HSI-a, predsjednik udruge MIS i voditelj Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije Dejan Drabić, Međimurje je i ove godine domaćin zbog iznimnih uspjeha članova udruga “Mladi informatički stručnjaci” i “Međimurski informatički klub” na županijskoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Da je ovo najprivlačniji oblik učenja za mlade, rekao je tajnik HSI-a  Krešimir Malnar.

– Zimska, kao i Ljetna škola informatike dugogodišnji su programi Hrvatskog saveza informatičara pokrenuti s ciljem dodatnog obrazovanja mladih i darovitih informatičara. Škole informatike najprivlačniji su oblik učenja u mladoj populaciji jer polaznici sklapaju i nova poznanstva što im je u toj dobi života od velikog značaja, stoga nastavljamo s aktivnostima – kazao je tajnik HSI-a  Krešimir Malnar. 

To što je Međimurska županija domaćin ovakvog programa, na ponos je i županu Matiji Posavcu. 

– Prema broju osvojenih nagrada naših učenika jedna smo od najboljih IT regija u državi. Imamo odličan rad centara izvrsnosti i stručnjaka koji se bave s mladim informatičarima. Zimska škola informatike još jedna je prilika da učenici steknu nova znanja, kompetencije, iskustvo, ali i vještine neophodne za zanimanje budućnosti – rekao je župan Posavec, naglasivši da učenici u centrima izvrsnosti, usvajajući suvremenu tehnologiju, razvijaju univerzalne vještine poput kritičkog razmišljanja, samostalnosti i zaključivanja.

Obrazovanje, jedan od prioriteta

– Ulaganje u obrazovanje jedan je od prioriteta Međimurske županije. Prošle godine smo otvorili digitalnu školu budućnosti na Učiteljskom fakultetu u Čakovcu, opremili smo informatičke učionice u našim školama te u ovoj godini planiramo nastaviti ritam ulaganja i osnaživanja naših škola, udruga, klubova i centara izvrsnosti – dodao je župan.

Dobrodošlicu sudionicima poželjeli su i ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec, prodekan za znanost, projekte i međunarodnu suradnju FOI-ja Igor Balaban, Tomislav Bronzin iz Hrvatske udruge poslodavaca, gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini i direktor Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje Ivan Plačko, a otvorenju ovog novog ciklusa edukativnog programa nazočili su i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Nives Kolarić Strah te ravnatelj razvojno-edukativnog centra za metalsku industriju Međimurske županije – Metalske jezgre Čakovec Mario Šercer. 

Foto: Međimurska županija

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter