IZABRANI NAJBOLJI: Argentincima većina glavnih nagrada

Luka Modrić proglašen trećim najboljim igračem Svjetskog prvenstva!

Objavljeno: 18.12.2022. zagorjeinternational

Luka Modrić osvojio je Brončanu loptu na Svjetskom prvenstvu u Kataru, što znači da je proglašen trećim najboljim igračem na turniru, iza Kyliana Mbappea koji je osvojio Srebrnu loptu. Za najboljeg igrača SP-a i Zlatnu loptu je proglašen Lionel Messi koji je vukao Argentinu do treće svjetske titule, prve nakon 1986. godine.

Argentinac je tako naslijedio hrvatskog kapetana Luku Modrića koji je Zlatnu loptu dobio na posljednjem SP-u u Rusiji. Messi je već jednom bio proglašen najbojim igračem svjetskog prvenstva, i to 2014. u Brazilu, gdje su Argentinci u finalu izgubili od Njemačke 0:1 nakon produžetaka.

Najbolji strijelac katarskog turnira i dobitnik Zlatne kopačke je Kylian Mbappe, koji je završio turnir s osam golova i dvije asistencije. Najbolji vratar SP-a je Argentinac Emiliano Martinez, iako se hrvatska javnost nadala da bi nagradu mogao dobiti Dominik Livaković.

I nagrada za najboljeg mladog igrača otišla je u argentinske ruke. Premda smo se nadali kako bi ju mogao osvojiti hrvatski stoper Joško Gvardiol, dobio ju je Enzo Fernandez. Nagradu za fair play dobili su Englezi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba