Stipendija od 830 kuna mjesečno

Varaždinska županija i Obrtnička komora Varaždinske županije potpisale Sporazum o zajedničkom stipendiranju učenika koji se školuju za deficitarna zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu

Objavljeno: 09.12.2022. zagorjeinternational

Sporazum o zajedničkom stipendiranju učenika deficitarnih zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu za školsku godinu 2022./2023. potpisali su u četvrtak u Županijskoj palači zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec i predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Igor Šoković.

– Ovime se osigurava nastavak financiranja stipendija za učenike koji se školuju za zanimanja kuhar, konobar, hotelijersko-turistički tehničar i komercijalist te za pomoćnog kuhara i slastičara. Riječ je o 27 učenika koji će do kraja srednjoškolskog obrazovanja primati po 830 kuna mjesečno. Pritom Varaždinska županija osigurava 67.500 kuna, a Ministarstvo turizma 156.600 kuna, dok Obrtnička komora Varaždinske županije provodi projekt – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Zajedničko stipendiranje se provodi po “Programu poticanja i obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu“ Ministarstva turizma i sporta. Budući da je Ministarstvo donijelo odluku o novom modelu stipendiranja u novoj školskoj godini, prema kojem će suradnju nastaviti direktno gospodarskim subjektima, sada su osigurana sredstva za financiranje stipendija po ranije potpisanim ugovorima.

– Zadovoljstvo je što smo i za ovu školsku godinu potpisali sporazum za financiranje vrijednog projekta stipendiranja učenika koji se školuju za deficitarna zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu. Posebno nam je važno da će stipendije u nastavku obrazovanja primati i učenici koji se obrazuju za pomoćna zanimanja, što je njima posebno poticajno. Zahvaljujem Varaždinskoj županiji na suradnji na ovom projektu koji se počeo provoditi još 2008. godine – rekao je predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Igor Šoković.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek i Blanka Glavica-Ječmenica, savjetnica u Obrtničkoj komori Varaždinske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba