[FOTO I VIDEO] Stotinjak vatrogasaca gasilo je požar cijelu noć, u tijeku dogašivanje, nema ozlijeđenih

POŽAR U OROSLAVJU: Velika je ovo tragedija koju Oroslavčani posebno emotivno doživljavaju jer su svi na neki način povezani s ovom zgradom 

Objavljeno: 09.12.2022. VH

Kako smo sinoć izvijestili, u Ulici M. Prpića 112 u Oroslavju došlo je do požara krovišta na objektu trgovine “Super preis”, bivšeg Oroteksa.

Vatrogasci su neumorno gasili požar tijekom cijele noći, a na terenu su još uvijek jer je u tijeku dogašivanje.

Kako nam je rekao predsjednik Vatrogasne zajednica Grada Zaboka Dražen Sinković, dojava o požaru je stigla oko 22 sata.

– Na teren je izašla Zagorska javna vatrogasna postrojba i Dobrovoljna vatrogasna društva iz Oroslavja, Zaboka, Donja Stubice, Strmca Stubičkog, Velikog Trgovišća i Slatine. Zatekli su požar u razbuktaloj fazi. Zgrada je velika i ima zahtjevno krovište. Gašenju su se priključila i okolna dobrovoljna vatrogasna društva iz drugih općina  i Javna vatrogasna postrojba Krapina. Vatrogasci su gasili požar neprestano cijelu noć. Danas u jutarnjim satima i dalje ima posla za vatrogasce, a on će se produljiti kroz čitav dan – rekao je Sinković pa nastavio:

– Kroz noć požar je gasio oko stotinjak profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca, a danas će na terenu biti oko 30-ak. Kada vatrogasci riješe svoj dio posla, tada će nadležne institucije dalje odrađivati svoj posao oko utvrđivanja uzroka požara. Pošto su bili kasni večernji sati, nikoga nije bilo u zgradi, tako da nasreću nema ozlijeđenih osoba – dodao je Sinković te istaknuo da su sama građa krovišta, ali i veličina zgrade koja je otprilike 150×50 metara, znatno otežali posao vatrogascima koji su cijelo vrijeme požar morali gasiti autoljestvama i platformama. 

Na požarištu je jutros i gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić. 

– Iskoristio bi ovu priliku i zahvalio svim zagorskim vatrogascima koji su doprinijeli gašenju požara, probdjeli ovdje cijelu noći osiguravajući da se požar ne proširi na okolne zgrade. Od srca im hvala. Ovo je definitivno tragedija i vjerujem da Oroslavčani ovo doživljavaju posebno emotivno jer su mnogi djedovi i bake, pa i roditelji tu radili. Svi smo povezani s ovom zgradom iako nije naša – rekao je Šimunić. 

Neslužbeno doznajemo da je zgrada ispražnjena prije tri tjedna, a da nije, požar bi lako moguće bio i većih razmjera. Također, doznajemo da Grad Oroslavje radi na dokumentaciji uz navedeni prostor jer se u spomenutoj zgradi u budućnosti planira otvoriti muzej. 

Točan uzrok požara znat će se nakon obavljanja očevida, a iz PU krapinsko – zagorske izvijestili su da se požarište osigurava te da će očevid krenuti kada uvjeti to dopuste. 

Cesta je sinoć zbog obima intervencije bila zatvorena za promet, no sada je otvorena i promet se njome odvije usporeno. 

Foto: Čitateljica

foto: Čitateljica

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba