Za sve domaće, ali i goste

Okusi i mirisi tradicije i Božića širit će se naredne dvije subote Županijskom palačom u Varaždinu 

Objavljeno: 09.12.2022. zagorjeinternational

Kako bi u vrijeme Adventa žiteljima županije, ali i brojnim turistima koji će posjetiti Varaždin, dočarali okuse i mirise tog kraja, u Županijskoj palači na Franjevačkom trgu će dvije subote zaredom biti predstavljeni tradicionalni božićni kolači.

Tako će već ove subote, 10. prosinca, od 10 do 11 sati u ulaznom prostoru Županijske palače tradicionalne kolače predstaviti četiri udruge – Udruga žena Općine Vidovec, Udruga žena “Trnovečko srce“ Trnovec, Udruga “Lepoglavski pušlek“ i Udruga žena “Cvijet“ Šemovec.

Članice ovih udruga predstavit će i ponuditi slatke delicije svojeg kraja, vidovečki gibanik, trnovečku prostu makovjaču, mlinčani kolač i šemovečke kelešice, a riječ je o jedinstvenim kolačima koji su zaštićeni upravo zahvaljujući ovim udrugama.

Iduće subote, 17. prosinca, u ulaznom prostoru Županijske palače, također od 10 do 11 sati, tradicionalne božićne kolače predstavit će pak Udruga žena “Kelemen”, Udruga žena “Maruša“ iz Maruševca i Udruga za očuvanje tradicijske kulturne baštine Kučana i Zbelave “Hajdina“. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba