VELIKO SRCE HUMSKIH PODUZETNIKA: Vetropack Straža, OMCO Croatia, DW Reusables, BDF Servis i GP Špiljak donirali NK Straži 125.940 kuna vrijednu opremu za košnju

“Kontinuirano povećava broj djece i nastoji im svim snagama osigurati što bolje uvjete za treniranje – drago nam je što smo i mi ovom donacijom tome pridonijeli“

Objavljeno: 09.12.2022. zagorjeinternational

Humska poduzeća Vetropack Straža, OMCO Croatia, DW Reusables, BDF Servis i GP Špiljak i krajem ove godine udružila su se u društveno odgovornom opredjeljenju i zajedničkom donacijom Nogometnom klubu Straža podižu kvalitetu sportskih aktivnosti stanovnika Huma na Sutli.

Primopredaja donacije humskih poduzeća Nogometnom klubu Straža održat će se u ponedjeljak, na nogometnom igralištu u Lastinama, u Humu na Sutli. Radi se o opremi za košnju ukupne vrijednosti 125.940 kuna koja će Klubu osigurati neophodno kvalitetno održavanje terena.

-Već dugi niz godina pratimo potrebe lokalne zajednice i u božićno vrijeme doniramo u svrhe za koje smatramo da će pridonijeti boljem standardu njezinih stanovnika. Ove godine to je Nogometni klub Straža koji kontinuirano povećava broj djece i nastoji im svim snagama osigurati što bolje uvjete za treniranje. Drago nam je što i mi možemo tome pridonijeti ovom donacijom – poručuju donatori.

 U Nogometnom klubu Straža trenutno trenira ukupno 140 aktivnih članova – 40 odraslih i 100 djece. Seniori igraju u 4. Nogometnoj ligi središte Zagreb, a djeca u 1. Zagorskoj nogometnoj ligi i svake godine bilježe sve bolje nogometne rezultate. Ove je godine završena i izgradnja sportskog objekta površine oko 300 četvornih metara u kojem se nalaze četiri svlačionice, sanitarne prostorije, zajednički prostor za potrebe nogometaša, ambulanta te ostali prostori. Krajem mjeseca planira se i službeno otvorenje objekta.

Predsjednik Kluba Marijo Vidićek istaknuo je:

-Sve više djece pokazuje interes za treniranje nogometa i moramo im osigurati što bolje uvjete treniranja. Dobro održavan travnjak svakako je jedan od njih. Za razliku od većine klubova, mi imamo samo jedan teren na kojem i treniramo i igramo utakmice, i tim je više potrebno ulagati u njegovo održavanje. Dosadašnja kosilica već je imala visoke troškove održavanja i morali smo je zamijeniti. Bio bi to golem izdatak za koji Klub nema sredstava i ne znam kako bismo to uopće riješili da nema donacije. Nema riječi kojima mogu opisati zahvalnost humskim gospodarstvenicima jer su zapravo omogućili nastavak održavanja utakmica na našem igralištu. Ono što možemo je i dalje pružati djeci mogućnost da se kontinuirano bave sportom i postižu što bolje rezultate i to ćemo i nastaviti s još većim entuzijazmom – rekao je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter