Učilište Piramida znanja 'lansirala' novi priručnik za njegovatelje starijih i nemoćnih osoba

DEAK: Vjerujem da je ovo samo početak naše nakladničke djelatnosti u području stručne literature

Objavljeno: 09.12.2022. zagorjeinternational

Učilište Piramida znanja već deset godina djeluje na području krapinsko – zagorske županije, a uoči velikog rođendana Učilište je izdalo priručnik za njegovatelje starijih i nemoćnih osoba. Ta je intencija proizašla iz nedostatka stručne literature na tržištu u području obrazovanja njegovatelja. U ovaj projekt izrade i izdavanja priručnika koji program prati osposobljavanja za njegovatelja Učilište je krenulo nakon provedenog istraživanja koje je ukazalo na nedostatak literature u navedenoj grani na području cijele RH.

S ciljem pružanja zaista kompletne usluge polaznicima, ali i s ciljem unapređenja obrazovnih programa nastao je priručnik koji obuhvaća sve bitne elemente, u teorijskom smislu, koje polaznici programa osposobljavanja za njegovatelja prolaze.

10.000 polaznika

Ravnatelj Učilišta Adam Jakov Deak je, prilikom predstavljanja nove literature, istaknuo kako je Učilište kroz svoje djelovanje obrazovalo preko 250 njegovateljica i njegovatelja, a ukupno je, kroz formalne programe učilišta, prošlo skoro 2000 polaznika.

– Ako uzmemo u obzir i neformalne programe koje smo proveli broj polaznika koji su sudjelovali u nekom od programa Učilišta dolazimo do brojke od preko 10.000 polaznika. Učilište Piramida znanja provodi preko 70 različitih formalnih programa obrazovanja. Aktivno sudjeluje i u nizu EU projekata od kojih značajno istaknuti ESF projekt iz poziva ‘Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru ugostiteljstva i turizma’ gdje je Učilište bilo nositelj i uspješno završilo projekt iz prvog poziva te je trenutačno nositelj i projekta iz drugog poziva. Nadalje, uspješno i aktivno provodimo edukacije koje su financirane putem vaučera te smo jedna od uspješnijih ustanova u provođenju vaučera na razini cijele Hrvatske. Vjerujem da je ovaj priručnik predstavlja samo početak nakladničke djelatnosti Učilišta u području stručne literature te da ćemo u narednom razdoblju pripremiti i neke druge priručnike za koje već sada znamo da postoji potreba – poručio je Deak.

Znanje i iskustvo

Diplomirana medicinska sestra i magistrica menadžmenta kvalitete u zdravstvu, trenutno doktorandica doktorskog studija sociologije i autorica priručnika, Vlatka Mrzljak naglasila je kako je ovaj priručnik za osposobljavanje njegovatelja i njegovateljica prvi vrste u Republici Hrvatskoj.

– Vjerujemo da će pronaći svoje mjesto na tržištu kod svih onih osoba koje će se kroz naredno vrijeme uključiti u proces obrazovanja i osposobljavanja za njegovatelje. Za izradu samog priručnika, zapravo mi nije trebalo puno vremena. Trebalo mi je oko dva i pol do tri mjeseca, a obzirom da je to četvrta stručna knjiga koju sam napisala, nije bio problem pretočiti postojeća znanja i iskustva iz prakse, odrađenih edukacija osoba za osposobljavanje za njegovatelja i njegovateljice – rekla je Mrzljak.

Predstavljanje nije propustila ni zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek koja je pak istaknula kako je potrebno jako puno znanja i iskustva kako bi priručnik uopće nastao, ali i da se znanja prenose na mlade generacije.

– Hvala vam što doprinosite da upravo zdravstvena njega i zdravstvena skrb u Krapinsko – zagorskoj županiji, zahvaljujući vama, bude i je, na zavidnoj razini. Želim vam puno uspjeha – rekla je Petek.

Ovaj priručnik je namijenjen je ljudima koji će krenuti u smjeru obrazovanja njegovatelja i njegovateljice. U priručniku je obrađeno devet različitih poglavlja koje cijelom zdravstvenom i nezdravstvenom osoblju bilo vrijedno za pročitati, a kupiti se može u Učilištu Piramide Znanja u Zaboku po cijeni od 150 kuna. Preporučujemo vam da svoj primjerak ugrabite što prije!

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba