Dugogodišnja tradicija i humanitarna nota

Zabočko Društvo ‘Naša djeca’ dobilo povelju za “Naj-akciju”, njihove dobro poznate “Vještičje igre”

Objavljeno: 08.12.2022. zagorjeinternational

U Zagrebu je u ponedjeljak održano Svečano savjetovanje programa “Gradovi i općine prijatelji djece” u organizaciji Saveza DND Hrvatske, a glavna tema ovogodišnjeg Savjetovanja bila je dječja participacija na lokalnoj, regionalnoj i europskoj razini. 

U sklopu Savjetovanja, dodijeljena su i priznanja, pa je tako Grad Zaprešić dobio titulu Grada prijatelja djece, a kao i svake godine, dodijeljene su i Povelje i Pohvale za “Naj akcije“. Povelja je otišla i u Zabok, odnosno zabočkom DND-u za svoje dobro poznate “Vještičje igre” koje je u programu Savjetovanja predstavila Sonja Borovčak, predsjednica DND-a Zabok i Koordinacijskog odbora Grad Zabok – prijatelj djece. 

– Vještičje igre u organizaciji Društva “Naša djeca“ Zabok imaju dugogodišnju tradiciju, humanitarnu notu, a u nju je uključen velik broj volonterki i volontera te djece, članova i članica Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma DND-a. Organiziraju se već 20 godina te su prerasle u vrlo zapaženu i respektabilnu manifestaciju na koju dolaze djeca i roditelji iz šire okolice Zaboka, a djeca se maskiraju, igraju i druže što im je posebno veselje. Ovo događanje zasigurno je ‘najposjećeniji’, ‘najneobičniji’ i ‘najotkačeniji’ događaj u Zaboku u kojem zajedno uživaju i djeca i roditelji – zaključeno je na kraju predstavljanja. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba