Krajnji rok za preuzimanje bonova je 14. prosinca

Grad Zabok osigurao hvalevrijednu pomoć za svoje umirovljenike i korisnike jednokratnih novčanih pomoći 

Objavljeno: 08.12.2022. zagorjeinternational

Grad Zabok i ove godine dodjeljuje božićnice svojim umirovljenicima čije mirovine ne prelaze 2500 kuna. Tako će umirovljenici s mirovinom do 1000 kuna dobiti po 400 kuna, umirovljenici s mirovinom iznad tog iznosa pa do 2000 kuna će dobiti po 300 kuna, a oni s mirovinom iznad 2000 pa do 2500 kuna dobiti će po 200 kuna. 

Božićnice se dodjeljuju u obliku bonova koje umirovljenici mogu preuzeti u prostorijama Matice umirovljenika Grada Zaboka, na adresi Kumrovečka 1, a podjela se vrši prema rasporedu po naseljima. 

Za preuzimanje bona potrebno je ponijeti osobnu iskaznicu i zadnji odrezak od mirovine, a bonovi se mogu koristiti u trgovinama Trgocentra.

Za umirovljenike Huma i Luga Zabočkog, Bračaka, Špičkovine, Dubrave Zabočke, Prosenika Gubaševskog, Prosenika Začretskog, Gubaševog i Martinišća podjela bonova je završila, no ako nisu bili u mogućnosti podići svoje bonove, to će moći još 14. prosinca (srijeda) od 8 do 16 sati. 

Danas i sutra će od 12 do 16 sati svoje bonove moći podići umirovljenici iz Tisanić Jarka, Jakuševca, Repovca, Grabrovca i Grdenaca.

U utorak će od 8 do 16 sati svoje bonove podizati umirovljenici iz Pavlovca Zabočkog, Zaboka i Zabočkih Brega. 

Ponovno, za sve umirovljenike koji dosad nisu pokupili svoje bonove, ili za one koji ih narednih dana, prema rasporedu, neće moći podići, bonovi će se moći podići još u srijedu 14. prosinca. 

Također, Grad, povodom Božića, dodjeljuje i pomoć korisnicima jednokratnih novčanih pomoći temeljem Odluke o socijalnoj skrbi. Pomoć se dodjeljuje u obliku bonova u iznosu od 200 kuna za samce te uvećano za po 100 kuna za svakog člana kućanstva. Bonovi za korisnike jednokratnih novčanih pomoći mogu se preuzeti i koristiti u trgovini Trgocentra – Supercentar u Zaboku, o čemu su korisnici obaviješteni pisanim putem.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba