U povodu obilježavanja 60. obljetnice

FOI ugostio čelne ljude fakulteta društveno-humanističkog područja Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno: 08.12.2022. zagorjeinternational

U povodu obilježavanja svoje 60. obljetnice, Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu ugostio je predstavnike fakulteta iz svog znanstvenog-istraživačkog područja. U svojim prostorima u središtu Varaždina, FOI je u srijedu bio domaćin treće redovite sjednice Vijeća društveno-humanističkog područja Sveučilišta u Zagrebu, i to prvi put nakon više od 20 godina.

Riječ je o tijelu Sveučilišta čijih 12 sastavnica planira razvoj društveno-humanističkog područja i osiguravanje kvalitete studijskih programa, potiče interdisciplinarne studijske programe, istraživačke projekte i inovacije te planira kadrovski razvoj i potvrđuje izbore u znanstveno-nastavna zvanja Sveučilišta. Sjednica je održana u hibridnom obliku, a uživo ju je na FOI-ju pratilo 22 članova Vijeća, među njima i FOI-jevi predstavnici, kao i članovi Uprave.

Dobra suradnja

Na sjednici ih je u ime Fakulteta domaćina pozdravila Nina Begičević Ređep, dekanica FOI-ja.

-Posebno mi je zadovoljstvo da se sjednica Vijeća održava u Varaždinu nakon više od 20 godina, i to prema odluci Rektora Sveučilišta u Zagrebu, Stjepana Lakušića. Premda je ovo radna sjednica, istu smo iskoristili i za razmjenu iskustava i planiranje daljnje suradnje i projektnih aktivnosti. Imamo jako dobru međuinstitucijsku suradnju sa svim fakultetima iz našeg područja i zahvaljujem svima na ovom sastanku u Varaždinu, obzirom da naše Sveučilište djeluje i ovdje, putem sastavnica koje su smještene u Varaždinu – rekla je dekanica Begičević Ređep.

Predsjednik Vijeća Lajoš Žager s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu je na samom početku sjednice istaknuo:

-Fakultet organizacije i informatike proslavit će uskoro svoj veliki jubilej – 60. obljetnicu od osnutka i htjeli smo održavanjem ove sjednice u Varaždinu dati obol tom događanju. Naši fakulteti surađuju izuzetno dobro, pa recimo i kroz nastavu i to dugi niz godina, posebice kada govorimo o zagrebačkom Ekonomskom fakultetu i varaždinskom FOI-ju. Ta suradnja će se nastaviti i dalje i zato smo također danas ovdje – rekao je.

Dodatna snaga

U šest desetljeća rada, FOI se istaknuo ne samo kao poželjan partner u brojnim međunarodnim projektima, već i kao primjer dobre prakse u području svog rada, istaknuli su brojni dekani i prodekani zagrebačkih fakulteta, a prorektor za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju Sveučilišta u Zagrebu Jurica Pavičić u Varaždinu je naglasio:

-Varaždin je sveučilišni grad, a održavanjem sjednice Vijeća upravo u Varaždinu htjeli smo dati snagu jednom kvalitetnom fakultetu kao što je FOI i njegovom vodstvu – poručio je.

Ovaj posjet Varaždinu, članovi Vijeća društveno-humanističkog područja Sveučilišta u Zagrebu iskoristili za obilazak Vile Oršić – objekta FOI-ja u obnovi, zatim Studentskog doma Varaždin kao primjer suvremenog arhitektonskog dizajna i zelenog energetskog koncepta s brojnim inovativnim rješenjima te Advent u Varaždinu kao turističku manifestaciju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba