Rezanjem vrpce svečano ga otvorile blizanke Lucija i Julija Kovačić

VEĆA SIGURNOST SVIH SUDIONIKA: ŽUC Međimurske županije izgradio novi dva milijuna kuna vrijedan cestovni most u Maloj Subotici prema Belici

Objavljeno: 07.12.2022. zagorjeinternational

Nakon novog kužnog toka u Svetom Martinu na Muri, Županijska uprava za ceste Međimurske županije uspješno je realizirala još jedan kapitalni projekt – novi dva milijuna kuna vrijedni cestovni most u Maloj Subotici, kojeg su svečano rezanjem vrpce otvorile blizanke Lucija i Julija Kovačić. Mostom duljine 22 metra, a koji ima kolnik širok šest metara i obostrane staze širine dva metra, poboljšat će se protočnost i sigurnost prometa za sve sudionike,  posebice pješake i bicikliste.

Projekt je bio tehnički iznimno zahtjevan, kako je pojasnila ravnateljica Županijske uprave za ceste Međimurske županije Đurđica Hamer, jer je bilo potrebno izmjestiti postojeći vodovod, plinske i telekomunikacijske instalacije te srušiti stari most koji istovremeno nije propuštao promet u oba pravca. U realizaciju su se uključile i Međimurske vode, Međimurje plin, Hrvatske vode, dok je izgradnju novog mosta odradila tvrtka Geotehnika.

Uz ŽUC, sredstva za novi cestovni most osigurala je i Općina Mala Subotica za radove na cesti uz kanal i uklopne staze, a zadovoljstvo što je projekt uspješno završen na korist mještana općine i sudionika u prometu izrazio je načelnik Male Subotice Valentino Škvorc, dok je s ponosom načelnik Belice Zvonimir Taradi istaknuo da “Svi putevi vode u Belicu“  jer most spaja i održava vezu između dvije općine – Male Subotice i Belice.

Međimurski župan Matija Posavec kazao je:

-Županijska uprava za ceste nastavlja s rekonstrukcijom, izgradnjom i obnovom naših prometnica, a nakon kružnog toka u Svetom Martinu na Muri i ovog mosta u Maloj Subotici, pri završetku je biciklistička staza Mursko Središće – Peklenica vrijedna 1,6 milijuna kuna, a u tijeku je i izgradnja biciklističke staze vrijedne 1,1 milijuna kuna na dionici Gornji Kraljevec – Remis – rekao je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba