Delegacija crnogorske Opštine Pljevlja u posjetu Krapini

“Funkcionalni ste grad – za razliku od naših uprava, koje su još uvijek pretrpane radnom snagom, vi ste broj radnika smanjili na nivo koji je potreban“

Objavljeno: 07.12.2022. Valentina Cigula

Nakon što su jučer Krapinu povodom njenog 829. rođendana posjetili brojni čelnici lokalnih i regionalnih samouprava, predstavnici Vlade  Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora te brojni drugi uvaženi gosti, u srijedu je u posjet stigla delegacija crnogorske Opštine Pljevlja, čime se potvrđuje nastavak dobrih prijateljskih odnosa i odlične suradnje i u ovoj godini, između zagorske prijestolnice, Grada Krapine i Opštine Pljevlja, koje su prošle godine potpisale Sporazum o suradnji.

Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović kazao je da mu je nakon što su Krapinu, u utorak povodom Dana grada, posjetili brojni prijatelji i gosti, posebno zadovoljstvo ugostiti, kako je istaknuo prijatelje iz Crne Gore, iz Općine Pljevlja s kojima, Grad surađuje već dvije – tri godine.

-Mi smo također bili u Crnoj Gori, puno toga smo vidjeli i naučili. Prošle i ove godine, naši su prijatelji došli kod nas. Nadam se da im je lijepo kod nas – poručio je gradonačelnik Gregurović.

Nova iskustva

Da se radi o odličnoj suradnji, potvrdio je i potpredsjednik Opštine Pljevlja Nenad Rubežić.

– Zadovoljstvo nam je odazvati se pozivu našeg bratske Krapine, kako bismo razmijenili iskustva i vidjeli što ste radili između svoja dva rođendana. Jako smo zadovoljni vašim radom. Ponijeli smo nova iskustva. Možemo dosta toga dobrog naučiti od vas. Funkcionalna ste lokalna samouprava i ne kažem to zato što je gradonačelnik naš prijatelj, već zato što je to uistinu tako na temelju svega što smo vidjeli. Osjećamo se ugodno, kao kod svoje kuće, osjećamo pruženu prijateljsku ruku, a također pruženu prijateljsku ruku, uvijek imate i vi od nas – istaknuo je Rubežić.

Puno sređeniji

Pojasnio je u čemu leži funkcionalnost Grada Krapine kao lokalne samouprave.

– Ova lokalna samouprava je funkcionalna jer ste smanjili određeni broj radnika na nivo koji je potreban, za razliku od naših uprava koje su još uvijek pretrpane nepotrebnom radnom snagom. Trebamo krenuti tim putem kako bismo postali funkcionalniji. Rješenja koja vidimo kod vas su jako dobro osmišljena. Razvili ste mjesne zajednice koje rade same za sebe, dok mi imamo opterećenje gdje radimo za cijelu Opštinu koja je velika, pa ne možemo sve stići, a vi ste puno sređeniji u odnosu na nas po tom pitanju – kazao je, dodavši:

– Bratski smo gradovi jer imate muzej koji je dobar, a mi također imamo muzej koji je u regiji dobar, što dokazuje da život čovječanstva potječe s ovih prostora. Pokazuje da smo možda nekad bili jedna obitelj, a preko Muzeja i Krapine se sad vraćamo da ponovno budemo jedna obitelj – poručio je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba