Nedavno se raspravljalo o novom sustavu naplate

DONESENA ODLUKA: Evo koliko će iznositi HRT-ova pristojba za iduću godinu 

Objavljeno: 07.12.2022. zagorjeinternational

Hrvatska radiotelevizija je potvrdila koliko će za iduću godinu iznositi cijena pristojbe. Naime, cijena je, s obzirom na prelazak na euro, izražena u eurima, a iznosi 10,62 eura, odnosno 80 kuna kolika je bila i dosad, piše Index.hr.

Potvrda o iznosi je stigla nakon što je Vijeće za elektroničke medije na sjednici krajem studenoga dalo prethodno odobrenje na odluku Nadzornog odbora HRT-a o utvrđivanju visine mjesečne pristojbe.

Pristojba u visini od 80 kuna ista je već 12 godina, a nedavno je glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb na sjednici Programskog vijeća HRT-a najavio mogućnost novog modela naplate. 

– HRT je tijekom posljednja dva desetljeća izgubio dobar dio publike. Prema istraživanjima, čak četvrtina stanovništva Hrvatske na tjednoj bazi uopće ne konzumira HRT-ov televizijski i radijski program niti digitalne usluge. Time je značajno narušena vjerodostojnost HRT-a u javnosti, kao i razumijevanje opravdanosti njegova javnog financiranja. Zastarjeli sustav naplate pristojbe vezan uz prijamnik ima velika ograničenja i kreira negativni PR – rekao je tada Šveb. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba