Porasle plaće u gospodarstvu u svim županijama, KZŽ među najboljima - evo gdje stojimo

“Naši gospodarstvenici su zaslužni za čvrste temelje zagorskog gospodarstva koje ne mogu poljuljati gospodarske krize i pandemije”

Objavljeno: 06.12.2022. zagorjeinternational

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za treće tromjesečje 2022. u odnosu na isto razdoblje 2021. porasla je u svim županijama, a najveći je porast, 9,2 posto, bio u Krapinsko – zagorskoj županiji. Slijede Virovitičko – podravska i Istarska županija s porastom od 9,1 posto, Karlovačka s porastom od 8,8 posto te Dubrovačko – neretvanska s porastom od 8,7 posto. 

Porasle su i bruto plaće u svim županijama, a najviše u Istarskoj.

Najviša prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za treće tromjesečje 2022. isplaćena je u Gradu Zagrebu, u iznosu od 8968 kuna i jedina koja je prelazila 8000 kuna. Slijede plaće u Zagrebačkoj županiji (7726 kuna), Primorsko – goranskoj (7631), Karlovačkoj (7466), Istarskoj (7380) te Krapinsko – zagorskoj (7372). 

I u rujnu su na godišnjoj razini povećane plaće u svim županijama. Najviše u Krapinsko – zagorskoj i Požeško – slavonskoj, za 8,9 posto, u Karlovačkoj za 8,6 posto, Virovitičko – podravskoj za 8,5 posto te Varaždinskoj za 8,4 posto. Jedina prosječno isplaćena neto plaća iznad 9000 kuna bila je u Gradu Zagrebu, a po prosjeku slijede plaće u Zagrebačkoj, Primorsko – goranskoj, Karlovačkoj, Krapinsko – zagorskoj i Istarskoj županiji, svima iznad 7000 kuna. 

– Prije svega treba zahvaliti našim poduzetnicima, gospodarstvenicima i obrtnicima koji iz godine u godinu pokazuju da zagorsko gospodarstvo ima čvrste temelje, koje ne mogu poljuljati gospodarske krize ili pandemije. Među zagorskim gospodarstvenicima, poduzetnicima i obrtnicima postoji puno osoba koje nadilaze ustaljene okvire u poslovanju te svojim djelovanjem svakodnevno daju doprinos tom jednom nadstandardu, koji omogućuje da Krapinsko – zagorska županija bude u vrhu po gospodarskim rezultatima. Pritom posebno dolazi do izražaja njihova opredijeljenost za ulaganje u ljude, znanje, obrazovanje i nove tehnologije – što su osnovni preduvjeti za razvoj, na čemu im najiskrenije čestitamo i zahvaljujemo. Krapinsko – zagorska županija će im, kao i dosad, i dalje pružati podršku u njihovim nastojanjima da Zagorje zajedno učinimo još jačim – rekao je župan Željko Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter