U Muzeju Žitnica održan 16. Kinč moje babice

DND SVETI KRIŽ ZAČRETJE: Savijali su prstićima slamu, vezali je crvenim koncem i tako radili anđele i zvjezdice – vjerujemo da će naučenu vještinu prenositi diljem našeg lijepog Zagorja

Objavljeno: 06.12.2022. zagorjeinternational

Protekle subote je u Muzeju Žitnica održan 16. Kinč moje babice, na kojem je sudjelovalo 40-ak sudionika iz šest Društva Naša djeca – iz Mača, Bedekovčine, Stubičkih Toplica, Zaboka, Zlatara, Svetog Križa Začretja te učenici Osnovne škole Donja Stubica. Dale, na radionici na kojoj se učilo raditi anđele i zvjezdice od slame, sudjelovalo je 33-oje djece te sedam voditeljica, a podučavalo ih je deset volonterki demonstratorica.

 -Savijali su prstićima slamu, vezali je crvenim koncem i tako radili anđele i zvjezdice. Program je započeo nastupom Eme Mraz koja je sviranjem na klaviru dočarala božićni ugođaj, a o značaju slame u prošlosti Zagorja na kajkavskom su nam govorile djevojčice iz Društva Naša djeca Sveti Križ Začretje. Kaj je i kak je izgledal Kinč naučili su sudionici naše radionice koja već 16 godina prenosi baštinu djeci nudeći im učenje vještina iz prošlosti. Vjerujemo da su sudionici radionice uživali i da će naučenu vještinu prenositi diljem našeg lijepog Zagorja – rekli su iz DND-a Sveti Križ Začretje.

foto: DND Sveti Križ Začretje/Facebook

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba