U Sisku održano Regionalno prvenstvo Hrvatske u plivanju ‘Regije 4’

SVAKA ČAST! Zabočki ‘Olimpovci’ kući se vratili s čak 202 medalje i 98 pojedinačnih postolja

Objavljeno: 05.12.2022. VH

Proteklog je vikenda, u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza, Plivačkog kluba ‘Sisak JANAF’ i klubova ‘Regije 4’, na 25-metarskom bazenu ‘ŠRC Sisak’, održano Regionalno prvenstvo Hrvatske u plivanju ‘Regije 4’. 

Nastupilo je ukupno 110 natjecatelja iz 13 klubova koji pripadaju ‘Regiji 4’, a pod stručnim vodstvom Ivice Androića, iz plivačke baze Termi Tuhelj put Siska je krenulo 11 natjecatelja iz PK ‘Olimp’ iz Zaboka. 

Za Olimp su na ovom natjecanju nastupili Petar Pavalić, Patrik Erceg, Leon Novak, Enio Horvat, Niki Horvat, Ivan Fučkar, Patrik Dinjar, Emma Horvat, Vanja Bartol, Hana Blažević i Nadja Gorupić.

Plivačice i plivači su bili podijeljeni u kategoriji seniora, mlađih seniora, juniora i mlađih juniora. Sve utrke su plivane kao finalne, a kategorije su bile otvorene što znači da su mlađi i napredniji natjecatelji u jednoj utrci osvajali medalje u više dobnih kategorija. 

‘Olimpovci’ su se iz Siska vratili s čak 98 pojedinačnih postolja (37 zlata, 42 srebra i 19 bronci) te 26 osvojenih postolja u štafetnim utrkama (šest zlata, 10 srebra, 10 bronci). Ukupno su u Zagorje donijeli 202 medalje (61 zlatna, 82 srebrne i 59 brončanih). 

Emma Horvat osvojila je 35 medalja (sedam zlatnih, 16 srebrnih i 12 brončanih), Vanja Bartol osvojila je također 35 medalja (pet zlatnih, 15 srebrnih i 15 brončanih), Leon Horvat osvojio je 28 medalja (12 zlatnih, 10 srebrnih i šest brončanih), Hana Blažević osvojila je 20 medalja (dvije zlatne, devet srebrnih i devet brončanih), Patrik Erceg je osvojio 19 medalja (10 zlatnih i devet srebrnih), Nadja Gorupić osvojila je 17 medalja (dvije zlatne, šest srebrnih i sedam brončanih), Petar Pavalić je osvojio 16 zlatnih medalja, Enio Horvat osvojio je devet medalja (pet zlatnih, tri srebrne i jedna brončana), Niki Horvat je osvojio osam medalja (šest srebrnih i dvije brončane), Ivan Fučkar osvojio je osam medalja (jednu zlatnu, pet srebrnih i dvije brončane), a Patrik Dinjar osvojio je sedam medalja (jednu zlatnu, četiri srebrne i dvije brončane). 

Pred ‘Olimpovcima’ je sada Prvenstvo Hrvatske koje će se održati od 20. do 23. prosinca u Rijeci. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba