Zgrade evakuirane, policija na terenu

Sudovi diljem Hrvatske od jutros dobivaju dojave o bombama – prvu oko 9 sati dobio Vrhovni sud u Zagrebu, a stigla i na Općinski sud u Zlataru 

Objavljeno: 05.12.2022. VH

Kao što smo pisali, sudovi u Hrvatskoj od jutros primaju dojave o postavljenim bombama. Kako doznaje Jutarnji list, dojave su krenule oko 9 sati, a prva prijetnja mailom upućena je na Vrhovni sud u Zagrebu, gdje danas boravi delegacija Vrhovnog suda Ukrajine.

Dojava je stigla tek 20-ak minuta nakon što su na sud stigli Ukrajinci. 

Iz Ministarstva pravosuđa i uprave su za Jutarnji kazali da su suci Vrhovnog suda Ukrajine izrazili želju da razgovaraju kako u vrijeme rata održati funkcioniranje pravosudnog sustava u skladu s Konvencijom o zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda.   

Nakon što su dojave o bombama sigle do Vrhovnog suda, počele su stizati i na druge hrvatske sudove. Prvo Visoki kazneni sud u Zagrebu, a potom i na sudove u Splitu, Karlovcu, Sisku, Velikoj Gorici, a iz Ministarstva pravosuđa i uprave kažu da su svi sudovi evakuirani te da policija provjerava radi li se o lažnim dojavama.

Dojava o bombi stigla je i na Općinski sud u Zlataru, kako nam je potvrdila PU krapinsko – zagorska.

– Policijski su službenici na terenu te se ispituje istinitost navoda. Također, provode sve druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti – poručili su iz PU KZŽ. 

Inače, podsjetimo da je prošlog tjedna ukrajinskom veleposlanstvu u Zagrebu stigao paket sa životinjskim očima. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba