Zabilježena ukupno 73 prometna prekršaja

‘Schumacher’ u Čretu jurio 97 km/h, gotovo dvostruko više od dopuštenog

Objavljeno: 05.12.2022. VH

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska tijekom proteklog vikenda utvrđena su ukupno 73 prometna prekršaja od čega 31 prekršaj nepropisne brzine kretanja vozila, sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 35 ostalih prekršaja u prometu.

U prometnoj nesreći s materijalnom štetom do koje je došlo u Stubičkoj Slatini 3. prosinca, oko ponoći, sudjelovao je vozač s najvećom koncentracijom alkohola zabilježenom tijekom nadzora prometa ovog vikenda. 60-godišnjak je s 2,63 promila izazvao prometnu nesreću zbog ne kretanja vozilom uz desni rub kolnika te protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga s predloženom novčanom kaznom od 11.300 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom “B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najveća brzina kretanja vozila tijekom provedenog nadzora utvrđena je u subotu, 3. prosinca oko 13 sati u Čretu na DC507 od 97 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h. Zbog počinjenog prekršaja, vlasniku teretnog vozila slijedi zahtjev za dostavu podataka o vozaču, a previđena novčana kazna za navedeni prekršaj je 3000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B“ kategorije u trajanju od jedan mjesec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter