Krajem prosinca očekuje vas Advent, drugi po redu u ovoj općini

BLAGDANSKO VRIJEME U DONJOJ VOĆI: Mališani pokazali zavidno umijeće u izradi čestitki i božićnih ukrasa

Objavljeno: 05.12.2022. zagorjeinternational

Drugi vikend došašća u Općini Donja Voća protekao je u pravom blagdanskom ozračju, a počeo je ‘Božićnom radionicom’ koja je okupila dvadesetak mališana koji su smijehom i kreativnošću ispunili prostore DVD-a Donja Voća. Uz sokiće i grickalice, praćeni božićnim pjesmama, pokazali su zavidno umijeće u izradi božićnih i novogodišnjih čestitki i božićnih ukrasa.

Kako je pojasnila organizatorica Marina Gregur radionica je bila otvorena za svu zainteresiranu djecu.

– Djeca su izrađivala po dvije čestitke, jednu kao trajnu uspomenu za ponijeti kući na ponos roditeljima, dok će druga biti izložena na štandu u sklopu Adventa. Uz to, izrađenim ukrasima zajednički ćemo okititi bor koji će krasiti prostore našeg DVD-a – rekla je Gregur.

Radionicu je obišla i s djecom i voditeljima se podružila i načelnica Sanja Kočet istaknuvši kako je ova radionica još jedna potvrda koliko je DVD aktivan s voćanskim mališanima. Podsjetila je kako je prošle subote nakon mise blagoslovljen adventski vijenac ispred općinske zgrade na kojem je prvu svijeću upalio vlč. Pavao Mesarić, a drugu svijeću koja simbolizira mir, uz molitvu i božićnu pjesmu upalili su prvopričesnici nakon vjeronauka u prisustvu načelnice Kočet i vlč. Mesarića kojima blagdanski duh nije pokvarila ni kiša koja je padala.

– Treću svijeću pale krizmanici sa svećenikom, a meni će pripasti čast da zapalim zadnju. Nakon toga, 23. prosinca slijedi nam Advent, drugi po redu u našoj općini – rekla je Kočet dodajući kako je lanjski, a ujedno i prvi Advent u Donjoj Voći iako skroman, zabilježio odličnu posjećenost.

– Napravili smo skromni, mali advent, nekoliko lampica, kuhano vino, ponuda lokalnih OPG-ova i udruga i bio je jako veliki odaziv. Ove godine imamo drugi po redu, u suradnji s Turističkom zajednicom ‘Sjever Zagorja’ na isti način kao prošle godine. Program će ovaj puta biti nešto bogatiji, stoga očekujemo još veći odaziv nego prošle godine te Vas pozivam 23. prosinca u Donju Voću na ‘Advent u Voći’ – zaključila je načelnica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba