˝Svojim glasom protiv, jasno poručili da su protiv rješavanja problema menstrualnog siromaštva i protiv besplatnih obroka u školama˝

VARAŽDINSKI HDZ PORUČIO: Nijedan SDP-ov premijer nije donio ništa, nijednu kunu, nijednu investiciju!

Objavljeno: 04.12.2022. zagorjeinternational

Nakon Vladine sjednice i glasanja za ili protiv proračuna za nadolazeću godinu Republike Hrvatske, varaždinski SDP oglasio se priopćenjem kojeg u nastavku prenosimo u cijelosti.

˝Iako saborski zastupnici sa sjevera Hrvatske koji su glasali protiv državnog proračuna za 2023. godinu, sada traže opravdanja u raznim činjenicama, poput one da podrška proračunu znači i podršku Vladi, svojim su potezom u sabornici pokazali koliko su im građani doista na prvom mjestu. Naime, taj je proračun upravo sjeveru Hrvatske, o interesu čijih bi građana oni trebali brinuti jer su za to birani, donio dodatnih gotovo devet milijuna eura.

Budući da pojedini saborski zastupnici iz treće izborne jedinice tvrde da su glasali protiv proračuna kako bi izrazili svoj stav i nezadovoljstvo odnosom Vlade Republike Hrvatske prema građanima sjevera Hrvatske, pitamo se jesu li ti isti zastupnici prijedlog proračuna uopće pročitali.

Vjerojatno nisu jer je kroz tri amandmana, i to ne samo HDZ-ovih zastupnika, već i HNS-ovog Predraga Štromara i Boške Ban Vlahek, zastupnice onog istog SDP-a koji sada galami oko neprihvaćanja njihovih amandmana, osigurano dodatnih gotovo 9 milijuna eura upravo za projekte na sjeveru Hrvatske.

SDP-ova zastupnica Barbara Antolić Vupora očito bi trebala ponoviti gradivo iz Politike i gospodarstva jer kao što se izglasavanjem proračuna na državnoj razini daje podrška Vladi, tako se i na lokalnoj razini daje podrška županima, gradonačelnicima i načelnicima. Razlike nema, a SDP-ovci se, jasno je to i pticama na grani, ne mogu pomiriti s porazom, kako na nacionalnoj, tako ni na županijskoj razini.

– Pitam se tko bi bio približno tako dobar premijer, kao aktualni gospodin Plenković. Nijedan SDP-ov premijer Varaždinskoj županiji nije donio ništa, nijednu kunu, nijednu investiciju – kazala je potpredsjednica Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije i saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski te nastavila.

– Saborski zastupnici s područja III. izborne jedinice glasanjem protiv proračuna, ili „mudrim” izostankom s glasanja, nisu bili samo protiv projekata i dodatnih 9 milijuna eura za sjever Hrvatske. Nažalost, nisu podržali uvođenje besplatnih obroka za sve osnovnoškolce širom Hrvatske pa tako i na sjeveru naše zemlje. Nadalje, svojim glasom protiv nisu dali podršku rješavanju pitanja menstrualnog siromaštva, ali i razne druge mjere koje upravo idu za poboljšanjem života svih naših sugrađana – poručila je Dreven Budinski.˝

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba