MONEY, MONEY, MONEY: Kakav lik, kakav svećenik, kakva svota, kakve prijevare

Od župnika posudio 1,7 milijuna kuna, a sve je ‘spiskao’ u kladionicama

Objavljeno: 04.12.2022. zagorjeinternational

Nakon provedene istrage, Općinsko državno odvjetništvo je, pred Općinskim sudom u Čakovcu, podiglo optužnicu protiv 32-godišnjaka zbog počinjenih kaznenih djela prijevare, dvije prijevare u gospodarskom poslovanju i neisplate plaće.

Naime, tereti ga se da je od studenog 2020. do srpnja 2021. godine u mjestima kraj Čakovca u više navrata tražio od mjesnog župnika da mu posudi novac, lažno predočavajući kako mu je novac potreban za deblokadu računa u stranim bankama i kako će ga vratiti, iako – naravno – uopće nije imao tu namjeru.

No, župnik mu je povjerovao i predao više od 1.715.000 kuna koje je 32-godišnjak potrošio u kladionici i za druge osobne potrebe, a župniku je vratio svega 10-ak posto od posuđenog iznosa.

Okrivljeniku se stavlja na teret i da je kao direktor dvaju trgovačkih društava od studenog 2019. nadalje ugovorio s vlasnicom obrta pružanje knjigovodstvenih usluga za društva uz plaćanje mjesečne naknade te ishodio od nje da posudi novac jednom njegovom društvu, lažno predočavajući da će uredno plaćati usluge i vratiti novac, iako nije imao takvu namjeru. Tereti ga se da nije plaćao obrtu račune za knjigovodstvene usluge niti je vratio posuđeni novac čime je svojim društvima pribavio protupravnu korist veću od 76.000 kuna, piše Klikaj.

Okrivljenika se tereti i da sedmorici radnika svojeg trgovačkog društva nije isplatio plaće za lipanj i srpanj 2020. godine u iznosu većem od 54.000 kuna niti im je uručio obračune iznosa koje im je bio dužan platiti.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru u drugom predmetu Općinskog državnog odvjetništva u Čakovcu u kojem se protiv njega vodi istraga. Više o tom slučaju u kojem je na prijevaru izvukao još 3,8 milijuna kuna možete pročitati OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba