Djevojčicu je na svijet donijela 29-godišnjakinja

Nedaleko od Imotskog: Beba rođena kod kuće pa umrla u splitskom KBC-u

Objavljeno: 04.12.2022. zagorjeinternational

Prvog dana prosinca oko sedam sati ujutro, u splitskom KBC-u umrla je djevojčica koju je 29-godišnja majka porodila u svojoj kući na širem imotskom području 29. studenog uz pomoć jedne žene iz mjesta.

Beba je rođena živa, ali su se problemi s disanjem pojavili 1. prosinca u ranim jutarnjim satima kada je netko iz obitelji pozvao Hitnu pomoć gdje je odmah po dolasku djelatnika djetetu pružena reanimacija. Beba je dovedena u sedam sati ujutro u KBC Split gdje je konstatirana njena smrt, piše Slobodna Dalmacija.

Za sada nije poznato zašto se beba morala poroditi kod kuće, je li to odluka njezinih roditelja koji imaju još djece ili se radi o nužnoj potrebi zbog preranog poroda pri čemu se nije mogao isplanirati odlazak u bolnicu. O smrti djeteta javnost nisu obavijestili ni bolnica ni policija, no Slobodna Dalmacija je poslala upit PU splitsko – dalmatinskoj.

– Poštovani, vezano uz vaš upit, možemo vas izvijestiti kako je Postaja granične policije Imotski dana 1. prosinca 2022. godine zaprimila dojavu kako je tijekom jutra u KBC Split s imotskog područja dovezeno novorođeno dijete zajedno s majkom, a nakon pružene liječničke pomoći, novorođenče je preminulo. Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Splitu izvršena je obdukcija te je utvrđeno da je smrt djeteta nastupila prirodnim putem. U cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u događaju provodimo kriminalističko istraživanje – napisali su.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba