Od lipnja je bio v.d. predsjednika, nakon što je Darko Horvat podnio ostavku

Međimurski HDZ ima novog šefa, preloškog gradonačelnika Ljubomira Kolareka

Objavljeno: 04.12.2022. zagorjeinternational

– Na danas održanim izvanrednim izborima za predsjednika Županijske organizacije HDZ Međimurske županije, Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Grada Preloga,, izabran je za predsjednika s 576 glasova od ukupno izašlih 578 članova – napisao je HDZ Međimurske županije na svom Facebook profilu.

– Pred nama su nova i drugačija vremena i smatram da HDZ Međimurske županije ima kapaciteta i dovoljno mladih i obrazovanih ljudi za promjene. Ima i gospodarstvenike koji žele bolju i ljepšu Hrvatsku i veći prosperitet svih stanovnika Međimurja – rekao je Kolarek i dodao kako je cilj to iskustvo i rezultate preslikati na županijsku razinu.

– Naša parola je ne vladati, nego služiti županiji i biti vjerodostojan u svim zacrtanim i obećanim projektima – rekao je i istaknuo kako je sljedeći korak donošenje plana kojeg će se županijsko Predsjedništvo stranke držati, a koji će biti usmjeren prema jedinicama lokalne samouprave i prema Županiji.

– Smatram da će plan biti realan, ostvariv i siguran sam da ćemo mi kao Županijska organizacija biti otvoreni za razgovore sa svima onima koji žele prosperitetnije Međimurje nego što je ono danas – poručio je Kolarek.

Podsjetimo, Kolarek je na mjestu prvog čovjeka međimurskog HDZ-a naslijedio bivšeg ministra Darka Horvata koji je pritvoren sredinom veljače zbog sumnje na nezakonitu dodjelu poticaja nakon čega je podnio ostavku na mjesto predsjednika županijske organizacije. Nakon toga ga je zamijenio Kolarek, prvo kao vršitelj dužnosti, a od danas i kao službeno izabran predsjednik HDZ-a Međimurske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba