Uključi se i ti!

Diplomirani kineziolog Poslončec i mladi Radobojčani za poštivanje igrača, jednakost, timski duh, kulturu i mirno navijanje

Objavljeno: 04.12.2022. zagorjeinternational

U sklopu programa ‘Dječja škola nogometa’, a u organizaciji ‘Nogometnog kluba Radoboj’ održao se, nakon tri provedene edukativne radionice i drugi ciklus s temom ‘Poštivanje prema igračima, jednakost i timski duh’ i ‘Kulturno i pošteno navijanje bez agresije’.

Radionice za djecu od 11 do 14 godina vodio je diplomirani kineziolog i učitelj tjelesne i zdravstvene kulture Gordan Poslončec koji je istaknuo benefite timskog duha koji povećava produktivnost i potiče osjećaj pripadnosti, motivira tim da bude učinkovit i produktivan, a također gradi prijateljstvo, promiče empatiju i promišljenost. Učenicima je na konkretnim primjerima predstavljen i kodeks ponašanja u igri i u navijanju.

Nakon tri odrađene teme, od njih ukupno pet, ostale su još dvije – ‘Sport kao dio kulture’ i ‘Etičke vrijednosti u sportu’. Cilj samog programa ‘Dječje škole nogometa’ je privući nove članove i proširiti svijest stanovnika Radoboja o zdravom načinu života od najranije dobi.

Program sufinanciraju Ministarstvo turizma i sporta s 80 posto te Općina Radoboj s 20 posto koja je i partner u provedbi programa te pruža tehničku, infrastrukturnu i administrativnu potporu Nogometnom klubu Radoboj.

– Ovim putem pozivamo svu djecu s područja Radoboja i okolice od 6 od 18 godina da se uključe u ‘Dječju školu nogometa’ i postanu dio tima ‘Nogometnog kluba Radoboj’ – poručuju iz Općine.



Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba