Od iduće godine više nema zrakoplovnog načina rada

“Nebo više nije granica“: Putnici unutar EU moći će u potpunosti koristiti telefone tijekom leta

Objavljeno: 03.12.2022. zagorjeinternational

Putnici zrakoplova unutar Europske unije od iduće godine moći će u potpunosti koristiti svoje telefone tijekom leta, piše BBC, prenosi Jutarnji list.

Naime, Europska komisija odlučila je da zrakoplovne tvrtke mogu ponuditi 5G tehnologiju u zrakoplovima, uz sporiju upotrebu mobilnih podataka, što znači da putnici tijekom leta više neće morati staviti svoj telefon na zrakoplovni način rada, iako i dalje nije jasno kako će se ova odluka implementirati.

Putnici će moći koristiti sve značajke svog telefona tijekom leta, poput poziva, ali i aplikacija za streaming glazbe i videa. Rok za članice da učine dostupnima 5G određen je za 30. lipanj iduće godine.

Povjerenik EU za unutarnje tržište, Thierry Breton rekao je da će ovaj plan ljudima omogućiti inovativne usluge i pomoći europskim tvrtkama da ekonomski rastu, dodajući da nebo više nije granica kada su u pitanju mogućnosti koje nudi superbrza povezivost velikog kapaciteta.

Izvršni direktor britanskog odbora za sigurnost letenja Dai Whittingham, pojasnio je da je stavljanje mobitela na zrakoplovni način rada ranije bio važan zbog nedovoljnog znanja o utjecaju mobitela na zrakoplove, ističući da 5G mreža u Europi djeluje na frekvencijama koje ne ometaju let.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba