SUD U VARAŽDINU: Četvorka danas osuđena za brutalnu smrt profesora koji ih je prijavio da krše Covid mjere

 Za prebijanje do smrti redom dobili tri godine, dvije i pol godine, dvije godine i 20 mjeseci zatvorske kazne

Objavljeno: 02.12.2022. zagorjeinternational

Na županijskom sudu u Varaždinu izrečena je u petak presuda za ‘slučaj Kulturana’ koji se dogodio 29. svibnja prošle godine ispred prostorija udruge Kulturana na Graberju, a dan nakon incidenta Nino Čengić preminuo je u varaždinskoj bolnici.  Naime, za kobne ozljede koje je pretrpio Čengić prvotno su optuženi su Ivor Vujasinović, Dominik Žnidarić, Asja Gorski i Ivan Gorski, koji su proglašeni krivima za kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede u pokušaju Nini Čengiću, pa je tako Ivor Vujasinović dobio je tri godine zatvora, Asja Gorski dvije godine i šest mjeseci zatvora, Ivan Gorski dvije godine zatvora te Dominik Žnidarić jednu godinu i osam mjeseci zatvora, piše Varaždinski.hr.

Optužnica je podignuta 25. studenog 2021. godine, a prvostupanjski kazneni postupak, koji je u petak okončan, počeo je 15. veljače ove godine, a u kaznu će se okrivljenicima ubrojati i vrijeme koje su proveli u istražnom zatvoru.

Naime, prvotno su tuženici bili optuženi za teško ubojstvo, čija je propisana kazna najmanje deset godina zatvora ili kazna dugotrajnog zatvora, no ona je nakon toga prekvalificirana u kazneno djelo teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti, za koju je propisana kazna od tri do 15 godina zatvora, a u petak su osuđeni za nanošenje teške tjelesne ozljede.

Do pravomoćnosti presude, Ivor Vujasinović, Asja Gorski, Ivan Gorski i Dominik Žnidarić branit će se sa slobode.

– Putem suda pozivam na građansku hrabrost. U ovom slučaju postoji siva zona i ne može se točno utvrditi što se točno dogodilo. Sud nije imao dovoljno kvalitetnih dokaza da bi se vidjelo zbog čega je Nino Čengić preminuo. Ne možemo znati kad je i kako došlo do fatalne ozljede – kazao je sudac Alen Pretković. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba