Važna obavijest za mještane

Na području Marije Bistrice postavit će se mobilno reciklažno dvorište – evo rasporeda

Objavljeno: 02.12.2022. zagorjeinternational

Komunalno poduzeće ‘Lijepa Bistrica’ obavještava svoje korisnike da će 15. i 16. prosinca mobilno reciklažno dvorište biti postavljeno po naseljima na području općine, a na službenim je stranicama objavljen i raspored.  

Mobilno reciklažno dvorište će 15. prosinca (četvrtak) biti postavljeno u Lazu Bistričkom (nasuprot DVD-a) i Lazu Stubičkom od 7.30 do 8.30 sati, zatim u Podgorju Bistričkom (Obilaznica – parkiralište) od 9 do 10 sati, a potom i na Stubičkoj cesti (Tehnomehanika) od 10.30 do 12 sati. Mobilno reciklažno dvorište zatim seli u Hum Bistrički (nasuprot Autokuće Štagar) gdje će se zadržati od 12 do 13 sati, a potom seli u Selnicu (kod DVD-a) gdje će biti od 13.30 do 14.30 sati. 

Idućeg dana, 16. prosinca (petak), reciklažno dvorište bit će najprije postavljeno u Globočecu kod broja 103 (parkiralište) od 7.30 do 8.30 sati, zatim u Sušobregu Bistričkom kod broja 102 (kod Sempera) od 9 do 10 sati, potom u Poljanici Bistričkoj (parkiralište kod Crkve) od 10.30 do 11.30 te u Podgrađu (kod Društvenog doma) od 12 do 13 sati. 

Putem mobilnog reciklažnog dvorišta prikupljat će se sljedeće vrste otpada: pesticidi, ulja i masti, fotografske kemikalije, lužine, kiseline, otapala, boje, tiskarske boje, ljepila i smole koje sadrže opasne tvari, deterđenti koji sadrže opasne tvari, citotoksici i citostatici, drvo koje sadrži opasne tvari, ambalaža koja sadrži ostatke opasnih tvari ili je onečišćena opasnim tvarima, metalna ambalaža koja sadrži opasne krute porozne materijale uključujući prazne spremnike pod tlakom, ambalaža od papira i kartona, papir i karton, ambalaža od metala, metali, staklena ambalaža, staklo, ambalaža od plastike, plastika, odjeća, tekstil, glomazni otpad, jestiva ulja, boje, tiskarske boje, ljepila i smole, lijekovi, baterije i akumulatori koji nisu pod KBO 20 01 33, deterdženti koji nisu pod KBO 20 01 29, filteri za ulje i EE otpad.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba