Loborac Milivoj Raškaj jedini Zagorac u karavani motora od Prevlake do Vukovara

“To je najmanje što možemo kako bismo odali počast onima koji su poginuli”

Objavljeno: 01.12.2022. zagorjeinternational

Loborac Milivoj Raškaj jedini je iz Krapinsko – zagorske županije već drugu godinu zaredom sudjelovao u karavani motora “Zajedno u ratu, zajedno u miru”, a ove godine u ovaj hvalevrijedan projekt čiji je cilj odavanje počasti onima koji su u Domovinskom ratu izgubili svoje živote, uključio se od samog početka te motorom prešao put od Lobora do Korčule te od Korčule do Vukovara.

Riječ je o karavani motora od Prevlake do Vukovara u organizaciji ‘Moto kluba Korčula’. Ove je godine u karavani sudjelovalo 105 motociklista, među njima i Raškaj, koji su na putu od krajnjeg juga, pa do krajnjeg istoka Hrvatske prolazili kroz ratišta na kojima se nalaze spomenici žrtvama Domovinskog rata. 

– Cijelim putem se pale svijeće i polažu vijenci. Krenuli smo u nedjelju, uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje kako bi na sam 18. studenoga stigli u Vukovar gdje smo se pridružili koloni sjećanja do groblja i položili vijence i zapalili svijeće. Putem se pridružuju i drugi sudionici – opisao je Raškaj koji je na putu proveo 10-ak dana.

Naglašava kako je riječ o posebnom i emotivnom doživljaju, a cilj karavane je prisjetiti se i odati počast svim poginulim braniteljima, ali i civilima.

– To je najmanje što možemo kako bismo odali počast svima onima koji su za obranu naše domovine dali svoje živote. U Novoj Gradiški poginuo je i moj susjed Josip Raškaj što je i jedan od razloga zašto sam se priključio ovoj karavani – rekao je i zaključio kako bi se ovom pothvatu trebalo pridružiti više Zagoraca.

Načelnica Ljubica Jembrih pohvalila je ovu hvalevrijednu inicijativu te sumještana Milivoja Raškaja koji se u nju ponovno uključio. 

– Ovakvi projekti i inicijative garancija su da sjećanje na žrtve Domovinskog rata i hrabrih hrvatskih branitelja koji su svoje živote položili za našu slobodu, neovisnost i mir koje danas uživamo nikada neće biti zaboravljeni. Upravo u tome leži njihova vrijednost zbog čega mi je drago da se u karavanu već drugu godinu uključuje i naš Loborac kao jedini predstavnik Krapinsko – zagorske županije. Dokaz je to da na čuvanju sjećanja i istine puno radimo – poručila je Jembrih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba