S prvim danom prosinca započela humanitarna akcija “Želim život” Zaklade Ana Rukavina

Svatko od nas već danas može pomoći onima koji trebaju našu pomoć za spas života i još jednom dokazati kolika je moć zajedništva

Objavljeno: 01.12.2022. zagorjeinternational

Dolaskom prosinca i ove godine započela je vrijedna humanitarna akcija “Želim život“ u organizaciji Zaklade Ana Rukavina. Glavni cilj akcije je prikupljanje sredstava za proširenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija kao i financiranje projekata kojima je svrha istraživanje novih mogućnosti liječenja malignih bolesti. 

Pozivom na broj 060 9000 ljudi dobrog srca mogu tijekom cijelog prosinca donirati 5,00 kuna, odnosno 0,66 eura (+ PDV) i tako podržati ovu dragocjenu akciju. 

– Znam da danas nije svakome lako odvojiti, ali molim, nazovite barem jednom 060 9000 i donirajte 5,00 kuna odnosno 0,66 eura + PDV. Od tog iznosa niti jedna kuna ne ide Zakladi, već za prikupljanje uzoraka, za proširenje Hrvatskog registra dobrotvornih darivatelja matičnih stanica, za edukacije i stručno usavršavanje mladih stručnjaka na području hematologije kao i financiranje projekata kojima je svrha istraživanje novih mogućnosti liječenja malignih bolesti. Prije 16 godina, Ana je s nekolicinom prijatelja i volontera, entuzijasta, iz bolničke sobe planirala koncert koji je trebao pružiti nadu za život njoj i svima koji su se našli u sličnoj situaciji. Ana, nažalost, koncert nije dočekala, napustila nas je tog tužnog nedjeljnog jutra u studenome, ali njenu viziju smo nastavili svi zajedno. Ideja Zaklade je bila osnovati Registar i Banku, no to je preraslo u nešto puno veće, a raste i dalje. Hvala svim ljudima dobra srca koji su uz nas i ove godine te su svojim doprinosom spremni uljepšati tuđe živote – istaknula je povodom početka akcije Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Zaklada Ana Rukavina i medijski partner Nova TV, pripremaju blagdanski program u vidu koncerta koji će se emitirati 17. prosinca na programu Nove TV i online platformama Nove TV . Ovogodišnji koncert svima poznatog naziva “Želim život“ održat će se s početkom u 20.15 sati uz impresivne izvedbe najvećih hrvatskih glazbenih zvijezda – Severine, Gibonnija i Prljavog kazališta – koji će svojim pjesmama proširiti predbožićnu čaroliju te u doba darivanja i veselja ugrijati srca gledatelja.

Najljepši pothvat i vizija budućnosti rada Zaklade stručno je usavršavanje mladih liječnika i medicinskih sestara kao i financiranje projekata kojima je svrha istraživanje novih mogućnosti liječenja malignih bolesti. Do sad je osmero liječnika iz Republike Hrvatske dobilo priliku za stručno usavršavanje na najboljim svjetskim klinikama u području hematologije kako bi po povratku mogli pomoći pacijentima u domovini. Zaklada Ana Rukavina je od početka 2022. godine do danas osigurala hrvatskom zdravstvu sredstva za stručno usavršavanje i projekte u vrijednosti od 978.957,18 kuna.

Sudjelovanjem u ovoj humanitarnoj akciji svatko od nas već danas može dati značajan doprinos radu Zaklade, pomoći onima koji trebaju našu pomoć za spas života i još jednom dokazati kolika je moć zajedništva.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba