NOVO VODSTVO VETROPACK GRUPE: Darko Šlogar imenovan novim generalnim direktorom proizvodne lokacije u Hrvatskoj

“Oblikovanje budućnosti tvornice koja još uvijek raste – izazovan je zadatak kojem se doista veselim“

Objavljeno: 01.12.2022. zagorjeinternational

Vetropack grupa, jedan od vodećih proizvođača staklene ambalaže u Europi, imenovala je Darka Šlogara novim generalnim direktorom proizvodne lokacije u Hrvatskoj, a poziciju preuzima 1. siječnja 2023. godine, čime nasljeđuje Tihomira Premužaka koji je u kolovozu neočekivano preminuo, nakon čega je Šlogar privremeno preuzeo vođenje Vetropack Straže d.d. Također, tvrtka se uselila u nove urede u Zagrebu.

Darko Šlogar rođen 1963. godine, ima više od tri desetljeća iskustva u proizvodnji stakla. Otac je dvoje djece, studirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, a po završetku studija, 1988. godine zaposlio se u Tvornici stakla Straža – današnjoj Vetropack Straži d.d., i to kao tehnolog za unapređenje proizvodnje. Jedan od glavnih projekata za koje je bio zadužen u proizvodnji bilo je osnivanje odjela konstrukcije alata. Početkom 1990-ih godina prelazi u prodaju, a 2001. godine je postao direktor marketinga i prodaje.

Tijekom svoje karijere novi generalni direktor angažirao se na raznim područjima te je primjerice radio u Srednjoj školi za obrazovanje staklarskih kadrova u Rogaškoj Slatini kao predavač predmeta informatika i tehničko crtanje. Jedno je vrijeme i honorarno obnašao funkciju načelnika Huma na Sutli.

Važan poslodavac u regiji

Šlogar želi nastaviti priču o uspjehu Vetropack Straže d.d. pri čemu se pouzdaje u lokalne zaposlenike, kao i u snagu Vetropack grupe vezanu uz kvalitetu proizvoda i održivost.

-Ponosan sam što već toliko dugo radim za ovu kompaniju usmjerenu prema budućnosti, koja je ujedno i važan poslodavac u regiji. Oblikovanje budućnosti tvornice koja još uvijek raste izazovan je zadatak i doista mu se veselim – kaže Šlogar.

Vetropack Straža d.d. trenutno se useljava u nove urede u hrvatskom glavnom gradu.

-S poslovnim prostorom u Zagrebu želimo rasteretiti prostor u tvornici u Humu na Sutli. To pokazuje da naša tvornica ide u dobrom smjeru i s puno optimizma gledam prema budućnosti – zaključuje Šlogar.

Odgovornost prema okolišu

Vetropack omogućava uživanje u hrani i piću na siguran, elegantan i odgovoran način, ističu iz tvrtke, dodajući:

-Staklo smatramo najodrživijim ambalažnim rješenjem i savršenim materijalom za sigurno pakiranje hrane. Njegujemo holistički pristup pružanju usluga kupcima i na taj način podržavamo kupce u optimizaciji njihovih lanaca vrijednosti te time jamčimo sigurnost potrošača. Naša odlika su dugoročni i bliski poslovni odnosi. Ponašamo se odgovorno prema okolišu i ekonomično te u skladu s time težimo minimalnom ugljičnom otisku duž čitavog opskrbnog lanca. Zalažemo se za recikliranje jer smatramo da je to ključ za optimizaciju životnog ciklusa proizvoda. Vetropack grupa jedan je od europskih vodećih proizvođača staklene ambalaže za hranu i pića s oko 4000 zaposlenih i godišnjim prihodom od 816,5 milijuna švicarskih franaka, prema podacima iz prošle godine. Vetropack ima najsuvremenije tvornice te prodajne i distribucijske urede u Švicarskoj, Austriji, Češkoj, Hrvatskoj, Slovačkoj, Ukrajini, Italiji, Republici Moldovi i Rumunjskoj – rekli su.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter