Posljednja prilika za savršen kraj vikenda i još bolji početak tjedna

NA KONJU U MUZEJE – vesela završnica ove nedjelje u Muzeju ‘Staro selo’ Kumrovec

Objavljeno: 30.11.2022. zagorjeinternational

Konji koji vuku kočiju dovest će ove nedjelje u Muzej ‘Staro selo’ u Kumrovec svetoga Nikolu i Krampusa s punom torbom darova za djecu. Konji iz Centra ‘Ritam s konjem’ iz Stubičkih toplica čekat će jednu sretniju obitelj kako bi članovima te obitelji, djeci i roditeljima omogućili iskustvo jahanja. Jer, za ovu nedjelju, u pripremi je vesela i svečana završnica muzejsko-edukativnog programa Muzeja Hrvatskog zagorja nazvanog ‘Na konju u muzeje’.

Program je trajao pet tjedana i obuhvatio je različite interaktivne radionice za djecu i njihove članove obitelji, a svakog su se vikenda radionice održavale u različitim muzejima koji svi zajedno čine Muzeje Hrvatskog zagorja. Zajednička tema bila je – konj, pa su tako u Muzeju seljačkih buna drveni konjići dobivali vojnu opremu, u Galeriji Antuna Augustinčića na konjiće je zasjeo jahač – skulptura od žice i glinamola, u ‘Starome selu’ u Kumrovcu konjiće se bojilo na tradicionalni način. U Muzeju krapinskih neandertalaca djeca su naučila sve o povijesti i razvoju konja, dok su u Dvoru Veliki Tabor svome konjiću mali sudionici radionice izradili drvenu kočiju i prikopčali je na urešenoga konja. U okviru programa za djecu je oblikovana posebna publikacija s naljepnicama.

Program su organizirale i realizirale muzejske pedagoginje spomenutih muzeja, a svi sudionici kao i druga zainteresirana djeca i roditelji pozvani su na završnicu programa ove nedjelje u Kumrovec.

Program će početi u 12 sati uz radionice i drugi zabavni sadržaj, bit će upaljena i druga adventska svijeća, a očekuje se dolazak svetoga Nikole i Krampusa u kočiji s konjima. Završno izvlačenje nagrada za sudionike programa ‘Na konju u Muzeje’ održat se u 14 sati. Svi koji su sudjelovali u radionicama ulaze u završno izvlačenje za glavnu nagradu – mini školu jahanja koju daruje Centar ‘Ritam s konjem’ iz Stubičkih Toplica, dok su za sudionike dvije ili više radionica pripremljene posebne nagrade muzeja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter